Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Nigeria - Argentina

Argentina kan trods de enorme skuffelser alligevel nå videre fra gruppen - men det kræver en sejr over Nigeria tirsdag.

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag klokken 20.00
Spillested:  Saint-Petersburg Stadium.
Pulje: Gruppe D
Dommer: 
På TV: DR1
Hashtag: #NIGARG #vmdk

Holdnyt:
Nigeria:
Nigeria skød sig med 2-0-sejren over Island frem på andenpladsen og kan med en uafgjort mod Argentina formentlig skyde sig videre fra gruppen - med mindre, at island vinder med mange mål over Kroatien på samme tid.

Angriberen Ahmed Musa viste klassen mod Island og scorede to flotte mål, der fik de bekymrede miner efter første-runde-nederlaget til Kroatien til at blive afløst af optimisme og fest blandt Nigerias fans.

Nigeria havde succes med 3-5-2-opstillingen mod Island, hvor Kenneth Omerou blandt andet leverede stærkt i tre-mands-forsvaret. Det kan meget vel blive den samme strategi mod Argentina, der har vist sig til at tale med ved dette VM. 

Argentina:
Der har været chok og masser af tårer efter Argentinas åbning på VM-slutrunden. Den skuffende 1-1-kamp fra første runde mod Island blev afløst af en røvfuld på 3-0 mod Kroatien, der stort set er sikker på førstepladsen i gruppen.

Efter den kamp virkede hverken spillere eller fans til at have den store tro på at kunne nå i ottendedels-finalen. Men så kom hjælpen fra Nigeria, der med sejren over Island åbnede gruppen på ny. Så selv om Argentina efter de to første kampe ligger sidst i Gruppe D, kan argentinsk sejr alligevel være nok til gruppens andenplads. Det bliver en realitet med mindre, at Island besejrer Kroatien. I så fald vil både Island og Argentina ende på fire point, og så skal der ses på målregnskabet som det første. Her er Island i øjeblikket et mål bedre end Argentina.

I første omgang skal Argentina dog fokusere på at hente den nødvendige sejr og så ellers sætte sin lid til, at Kroatien ikke sender tre overraskende point i armene på Island. 

Landstræner Sampaoli har efter de to kæmpe skuffelser været udsat for masser af kritik i forhold til sine dispositioner med blandt andet at holde Juventus-profilen Paulo Dybala på bænken i begge kampe. 

Posen kan meget vel blive rystet mod Nigeria, for holdet mangler ny energi, og Sampaoli kan uden tvivl godt underskrive sin egen fyreseddel, hvis Argentina må forlade VM efter gruppespillet. 

Karantæne:

Nigeria: Ingen
Island: Ingen

Bud på startopstillinger:
Nigeria (3-5-2): Uzoho – Balogun, Ekong, Omeruo – Moses, Ndidi, Mikel, Etebo, Idowu – Musa, Iheanacho

Argentina (4-2-3-1): Caballero – Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico – Mascherano, Biglia – Dybala, Messi, Di Maria – Aguero.

Profilen:
Ahmed Musa, der i foråret var på lån fra Leicester til CSKA Moskva slog sit navn fast ved VM, da han nettede to flotte mål mod Island og dermed skød Nigeria op på andenpladsen. Den bare 171 centimeter høje angriber drager fordel af et uhyre højt tempo og rappe fødder, der gør det svært for modstanderen at stoppe ham i fart.
Det er uden tvivl håbet, at Musa igen kan få lov til at udfordre forsvarsspillerne tirsdag, hvor han kan komme til at gøre ondt på det i forvejen hårdt prøvede argentinske forsvar.

Vidste du, at..:
De seneste fire opgør mellem Nigeria og Argentina har budt på mindst fire scoringer med begge hold på tavlen.

Dom:
Redder de argentinske stjerner æren og henter den sejr, der kan sende dem videre fra gruppen og dermed give nationen og spillerne håbet tilbage? Eller fortsætter nedturen, der vil gøre så ondt på de fodbold-tossede argentinere?

På den mentale front er der slet ingen tvivl om, at Nigeria står med de stærkeste kort, for skrøbeligheden har lyst ud af de argentinske spillere i denne slutrunde, hvor taktikken med hele tiden at søge Messi og håbe på det bedste slet, slet ikke har været godt nok. 

Det skal komme fra flere kanter, og det må holdet og landstræner Sampaoli nu være fuldt ud klar over. For når det så er sagt, er der ingen tvivl om, at Argentina må og skal kunne slå Nigerias unge spillere, der dog vil komme ud til kampen med vished om, at modstanderen er sårbar. 

Det kan blive en ganske underholdende affære, hvor nerver og skarpheden bliver afgørende. Begge hold kommer på tavlen, og der skal også nok komme gang i de gule kort. Men Argentina trækker det længste strå og vinder 3-1 over Nigeria.

Om det så er nok for det sydamerikanske hold afhænger af resultatet af gruppens anden kampe mellem Kroatien og Island.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: