Video : Tipsbladet
Landshold

Svensk fodboldforbund: Vi løser problemet på 20 minutter

I Sverige forhandler fodboldforbundet direkte med spillerne. Det gør det mere overskueligt, når der opstår problemer, siger forbundets generalsekretær.

Den usædvanlige situation hos det danske landshold er ikke kun en varm kartoffel herhjemme. Den er også på dagsordnen i udlandet.

Blandt andet i Sverige, hvor det svenske fodboldforbund (SvFF) nu løfter sløret for, hvordan de griber forhandlinger med landsholdsspillerne an.

- Vi har forhandlinger, og vi har også diskussioner, men det foregår i en direkte dialog mellem forbundet og spillerne. Det sætter jeg stor pris på. Findes der et problem i den aftale, vi har, sætter vi os sammen. Det varer typisk 20-30 minutter, så har vi løst det, siger generalsekretær i SvFF Håkan Sjöstrand til Jyllands-Posten.

Generalsekretæren understreger, at han ikke kender til alle detaljerne i DBU og Spillerforeningens konflikt. Derfor vil han heller ikke tage stilling til, om de danske spillere kræver for meget. Han påpeger dog, at det er vigtigt, at landsholdsgerningen først og fremmest handler om at repræsentere sit land - og ikke om penge.