Dansk dommer skal dømme græsk derby: De lokale dommere bliver presset
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Dansk dommer skal dømme græsk derby: De lokale dommere bliver presset

Mads-Kristoffer Kristoffersen skal på søndag dømme derbyet mellem AEK og Olympiakos i Athen. Det er kutyme, at udenlandske opmænd står for de store kampe, fordi de lokale klubber lægger pres på de græske dommere, forklarer journalist.

På søndag kommer Årets Dommer anno 2015, Mads-Kristoffer Kristoffersen, på en af karrierens mest usædvanlige opgaver. Han skal nemlig dømme det athenske derby mellem AEK og Olympiakos.

Det græske fodboldforbund oplyser i sin dommerpåsætning, at den danske opmand skal forestå en af sæsonens store kampe i græsk fodbold. På linjerne får han landsmændene Dennis Wollenberg Rasmussen og Lars Hummelgaard. Dommerbedømmeren er svenske Leif Lindberg.

Tipsbladet.dk har også været i kontakt med Mads-Kristoffer Kristoffersen selv, men han ønsker ikke at udtale sig om påsætningen.

Det er tredje gang i denne sæson, at en udenlandsk dommer kommer til Grækenland for at dømme de højspændte opgør mellem tre af landets største klubber: AEK, Olympiakos og PAOK. Beslutningen er truffet for at skærme de lokale dommere.

- Det er blevet besluttet, at alle derbyer skal dømmes af udenlandske dommere i denne sæson, fordi der kommer stærke reaktioner fra holdene mod nogle græske dommere, forklarer George Fradelakis, der er journalist på mediet Sports DNA, til tipsbladet.dk.

Hvilken slags reaktioner? Trusler?

- Nej, ikke trusler, men "pres" på det græske fodboldforbundet. Jeg ved ikke, om du kan huske, hvad der skete sidste sæson i PAOK-AEK-kampen, som blev afbrudt.

Kort fortalt: Da PAOK fik underkendt et mål i slutningen af derbyet i marts måned, marcherede klubejer Ivan Savvidis ind på banen omringet af bodyguards for at tale et par alvorsord med kampens dommer og angiveligt sige: "Du er færdig som dommer." I et hylster i bæltet havde han en pistol.

Kampen blev afbrudt og ikke genoptaget. Efterfølgende suspenderede sportsministeren hele den græske liga. AEK blev senere tildelt en 3-0-sejr på skrivebordet.

Mads-Kristoffer Kristoffersen, der har været deltidsprofessionel dommer siden 2015, fløjter op til denne uges opgør mellem AEK og Olympiakos klokken 19.30.