Video : Tipsbladet
Superliga

Jess Thorup roser FC Midtjyllands indkøbspolitik

Som cheftræner i FC Midtjylland har man masser af indflydelse på transferpolitikken. Det hele er ikke overladt til statistikker, fastslår Jess Thorup.

FC Midtjylland gør tingene på deres egen måde, og det gælder ikke mindst i forhold til transfers. Her er det velbeskrevet, at statistikker og data spiller en meget afgørende rolle i den indledende proces. Ulvene er i den forbindelse blevet beskyldt for at kigge for meget på en statistikker, selv om klubben via Smartodds har et fantastisk redskab til rådighed.

Intet kunne dog være mere forkert. Det fastslår Jess Thorup, der nu er cheftræner i KAA Gent, men nåede at stå i spidsen for FC Midtjylland i godt tre år.

- Alle i Danmark sagde til mig "hvordan kan du arbejde for den klub? Du har intet at sige i forhold til transfers, fordi alt er baseret på statistikker". Det var slet ikke tilfældet, siger Jess Thorup til Voetbal/Magazine og tilføjer:

- Jeg var den, der angav, hvilken type forstærkning vi havde brug for, og den besked blev introduceret til ejeren af klubben, der har en database med 100.000 kampe. Ud fra dette blev der udarbejdet en liste på 20 spillere, hvoraf de ti ikke var økonomisk mulige. Derudover var der måske fem, som vores scouts udelukkede. Resten fik jeg mulighed for at se. Det er markant anderledes end at håbe, at det er sandt, hvad du hører fra en agent.

Jess Thorup er i FC Midtjylland blevet afløst af Kenneth Andersen som cheftræner.