Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide: Betyder meget at få en klassespiller som Eriksen tilbage

Christian Eriksen missede de seneste to landskampe med en skade, men er tilbage i truppen til Nations League-kampene mod Wales og Irland. Det glæder landstræner Åge Hareide, der ikke lægger skjul på midtbanekreatørens betydning.

Da Danmark i september spillede 0-0 på udebane mod Irland i Nations League og besejrede Østrig 2-0 i en testkamp, var det uden landsholdets helt store stjerne, Christian Eriksen, der var ude med en skade.

Nu er playmakeren tilbage i rødt og hvidt, og det er naturligvis en kæmpe forstærkning af landsholdet. Det fortæller landstræner Åge Hareide til DBU TV.

- Offensivt betyder det meget. Vi har en klassespiller tilbage, som kan lægge gode assists til sine medspillere og lave mål, så det bliver et kæmpe plus for os, siger Hareide. 

Landstræneren understreger desuden vigtigheden af kampen mod Wales, der bliver en stor udfordring for Eriksen og co. på trods af, at det walisiske mandskab blev besejret 2-0 i Aarhus i september. 

- Det er en meget, meget vigtig kamp for os. Vi kan sikre os gruppesejren ved at vinde. Men det bliver også en svær kamp. De er på hjemmebane, hvor de er stærke. Vi havde styr på dem i Aarhus og må forsøge at gøre det samme igen. Vi skal være os selv og fokusere på det, vi kan. Hvis vi spiller på højt niveau, vil det være godt nok, tror jeg.

De to førnævnte scoringer i det første Nations League-opgør blev faktisk begge sat ind af Christian Eriksen.

Danmark møder Wales fredag klokken 20.45 foran 33.000 tilskuere. Kampen kan følges på Kanal 5.