Video : Tipsbladet
1. division

Lyngby præsenterer regnskab: Minus på 35 millioner kroner

I Lyngby bød sidste sæson nedrykning, ligesom man var på randen af konkurs, og nu er det økonomiske resultat kommet.

Superliga-nedrykkerne fra Lyngby Boldklub har efter et hårdt år nu præsenteret regnskabet for sæsonen 2017/18, og det lyder på et stort minus på 35,2 millioner kroner, som ledelsen i klubben betragter som utilfredsstillende.

Det melder klubben ud på dens officielle hjemmeside, hvor man også peger på, at man på 10 måneder har præsteret at nedbringe omkostningerne på fodboldforretningen på 50 millioner om året til 34 millioner, hvor fokus nu skal være på ungdomsarbejdet.

Resultatet på det store minus er dog ikke noget, som kommer bag på bestyrelsesformand Tommy Petersen, der havde forventet, at resultatet ville ligge i den størrelsesorden. 

- Det var en ekstremt omkostningstung og kompliceret forretning, som vi overtog tilbage i februar, så underskuddet er som forventet. Vi har som ansvarlig ledelse siden da skåret væsentligt i vores omkostninger, og er på 10 måneder lykkedes med at bringe vores omkostninger ned med cirka 16 mio. kr. Heriblandt har vi skåret omkring 45% i vores spillerbudget på førsteholdet, siger han og fortsætter:

- Vi har et fantastisk akademi som fundament, og det er kommet tilbage i fokus, at Lyngby er en udviklingsfabrik. Vi har lagt et budget, som gør det muligt at drive en konkurrencedygtig klub i 1. division med et godt akademi, og så skal vi over tid have løftet vores indtægter, så vi kommer helt i balance. Vi er igen blevet en klub, der baserer sit virke på akademiet. De kommende år byder på store udfordringer for Lyngby Boldklub, men med en stærk aktionærkreds og Friends of Lyngby føler vi os godt rustede til opgaven, lyder det fra Tommy Petersen.

I Lyngby er førsteholdstruppen nu på 50 procent egen avl, hvoraf 31 procent af den samlede spilletid gik til spillere, der er udviklet i klubben. 

Endelig er der i løbet af regnskabsåret blevet tilført 20.268.524 kr. i ny virksomhedskapital ved tegning af 20.268.524 stk. nye aktier hvoraf de primært tilhører Friends of Lyngby.