Video : Tipsbladet
Superliga

Festersen om karrierestop: Jeg har været under afvikling i lang tid

Det har været hård kost at gå fra viceanfører til trupfyld, så nu er tiden inde til at indstille karrieren, forklarer Rasmus Festersen.

Om fem måneder stopper Rasmus Festersen karrieren. Igen. For han gjorde det ganske vist også i 2012, men denne gang skulle den være god nok og for bestandig.

Angriberens klub, OB, meddelte tidligere på dagen, at han forlader fodboldens verden, når deres fælles kontrakt løber ud til sommer. Det er dog langt fra en impulsiv beslutning fra snart 33-årige Festersen. Den har været på vej i flere måneder og har sin begyndelsen tilbage i sommer.

Dengang kom Jakob Michelsen til som cheftræner, og hvor Festersen tidligere var en vigtig mand på holdet, blev han marginaliseret. 

- Jeg får heller ikke så mange minutter i foråret, og jeg brugte juleferien til at erkende, hvordan det sidste halve år bliver. Den bitterhed og overraskelse over i efteråret at gå fra at være viceanfører og være en vigtig del af holdet til halvanden måned efter at skulle køre med U19-holdet til Polen var et hårdt slag, og det tog mig lang tid at indstille mig på at være marginalspiller og trupfyld, siger Rasmus Festersen til Sport Fyn.

- Nu har jeg været under afvikling i lang tid og nu vil jeg gerne se, hvor jeg kan udvikle mig og se hvilke døre, der åbner sig og få vished for, hvordan min fodboldkarriere og faglige bagage kan hjælpe mig, og jeg vil ikke være alt for kræsen.

Festersen ved endnu ikke, hvad livet byder på efter fodboldkarrieren, bortset fra en månedlang rejse, men han har gennem nogen tid forberedt sig på den tilværelse. Dels læser han en kandidat i virksomhedsstudier på RUC, dels har han hjulpet til i administrationen i OB's moderselskab, Odense Sport & Event.

- Jeg laver lidt ekstra sponsorpleje. Sponsorer vil gerne have adgang til Superliga-truppen, og der jeg er linket. Der er en gensidig interesse i det, for jeg har måske lidt større interesse i det end spilleren på 18 år, fortalte han til tipsbladet.dk i november.