Dødboldskasse sikrede FCM smal sejr

Kian Hansen blev matchvinder på et hovedstød, da FC Midtjylland sejrede 1-0 over Vendsyssel i en uskøn kamp.

FC Midtjylland skulle mandag aften forsøge at holde snor i FC København, da de forsvarende mestre var på besøg hos Vendsyssel i Hjørring.

Vendsyssel var tæt på at chokerede storfavoritterne allerede efter 25 sekunder, da Konaté testede Jesper Hansen fra en spids vinkel efter en fin dybdebold fraThorsteinsson.

Kampen blev spillet i særdeles vindblæste forhold, og det var også til at se på spillet, der ikke var specielt kønt.

De forsvarende mestre var generelt uskarpe i starten af kampen. Spillet var usammenhængende, og chancer var en mangelvare. Værterne så faktisk farligst ud på sporadiske kontrastød, men alligevel tog ulvene føringen. Ikke overraskende efter en fremragende dødbold.

Efter 24 minutter slog Jakob Poulsen et knivskarpt hjørnespark til forreste stolpe, hvor Kian Hansen kom først på bolden og pandede FC Midtjylland foran.

Kort efter var Vendsyssel tæt på at forære et mål til FCM. Konaté lavede en alt for sløset og kort tilbagelægning til keeper Michael Tørnæs. Det gav Onuachu muligheden for at tage et træk uden om målmanden og sparke bolden i det tomme net, men nigerianernes træk blev for langt, og derfor blev den åbne målchance blokeret i sidste øjeblik.

Resten af halvlegen bød ikke på nævneværdige muligheder, og derfor gik holdene til pause med stillingen 0-1.

Anden halvleg startede som første halvleg med gæsterne mest på bolden, men uden for alvor at være farlige.

Godt et kvarter efter pausen var de forsvarende mestre dog tæt på at afgøre kampen, da Onuachu sat sig flot igennem efter en lang bold og lagde bolden fornemt af til en helt fri Rilwan Hassan i feltet. Det nigerianske samspil endte dog uden slutprodukt, da Hassans flade forsøg gik snært forbi.

Det urytmiske spil fortsatte herefter, og det gav nordjyderne en tro på, at de kunne hente et meget overraskende point. Som kampens afslutning nærmede sig, bevægede Vendsyssel sig længere frem på banen og fik lagt pres på FCM dødbolde og indlæg, men ulvene var bundsolide og afviste alt.

Seks minutter før tid burde Onuachu have lukket kampen, men helt fri efter et hjørnespark mistede angriberen fuldstændig sit hovedstød.

I kampens overtid havde den blot 20-årige indskifter, Benjamin Kallman, en alletiders mulighed for at udligne, men han blev presset i skudøjeblikket og sendte kuglen et stykke forbi mål. FCM vandt dermed 1-0 og er tre point efter FC København i toppen af Superligaen.