Video : Tipsbladet
La Liga

Barcelona låner én milliard kroner af to amerikanske investeringsfonde

Barcelona har taget et lån af de store, da de nu har fået tilført én milliard kroner

I Barcelona kommer der mange penge ind og ud af klubben hver eneste uge, og selvom man har kunne fremvise, at indtægterne er steget, så har der været behov for lidt ekstra for at økonomien kunne blive stabil.

Derfor har klubben taget et lån på godt én millard kroner hos to amerikanske investeringsfonde. Her skulle renten være på 1,5 procent, og lånet skal betales tilbage over de næste fem år.

Det skriver den spanske avis El Pais.

Det er muligt, at pengene skal bruges til at financiere indkøb, og klubben har da også allerede lavet en aftale med hollandske Ajax omkring midtbanespilleren Frenkie De Jong, som skifter til sommer for omkring 560 millioner kroner plus bonusser, der kan få den samlede pris op på 630 millioner kroner.

Dog bliver det nævnt, at det omtalte køb helst skal kunne dækkes ved hjælp af salg af andre spillere i truppen, men den catalanske storklub har gerne ville være helt sikre på, at de har penge i kassen på nuværende tidspunkt.

Samtidig har der været kritiske røster fra eksempelvis Victor Font, der senest har gjort klart, at han stiller op til det kommende præsidentvalg i klubben. Han påpeger allerede nu, at udgifterne er højere end indtægterne, så man er nødt til at sælge for at få det hele til at køre rundt. Samlet set skulle det ifølge ham være en tidsindstillet bombe, hvis man fortsætter sådan.