Video : Tipsbladet
Superliga

Solbakken driller FCM's ambitioner: Måske kan de også spille i Europa et år

Ambitionerne i FC Midtjylland er at "virkelig slå hul i det danske fodboldunivers" og udvikle verdens bedste fodboldspiller. Det passer FCK-manager Ståle Solbakken fint med en ambitiøs konkurrent, som han ikke er for fin til at drille med de manglende europæiske resultater.

I weekenden rullede første afsnit af Eurosports dokumentarserie om FC Midtjylland over skærmen, og i den kan man se en selvtillidsfyldt Claus Steinlein udlægge klubbens planer for en gruppe sæsonkortholdere. 

- Vi bruger de næste ti år på virkelig at slå hul i det danske fodboldunivers, siger han blandt andet og tilføjer, at klubbens nye talentsatsning, Guldminen, gerne skal udvikle verdens bedste fodboldspiller en dag.

Hvis FC Midtjylland vil sætte sig på toppen af dansk fodbold, er det FC København, de skal detronisere. Her har manager Ståle Solbakken dog ikke noget problem med de midtjyske ambitioner. Tværtimod har han overskud til at drille Steinlein og co. med, at de har svært ved at kvalificere sig til europæiske gruppespil.

- Det er også godt for os. Vi vil meget gerne have den indstilling hos flere. Det har jeg ingen problemer med. Måske kan de også spille sig i Europa Cuppen et år. Hvem ved, siger han med et smil til Canal 9.

Se hele interviewet med Solbakken og klippet med Steinlein i videoen i toppen af denne artikel.