Video : Tipsbladet
Landshold

DBU's nye Landsholdskomité skal forhindre bureaukrati

DBU's nye opfindelse, Landsholdskomitéén, skal gøre vejen fra idé til handling noget kortere, fortæller Peter Møller.

Tidligere på måneden vedtog bestyrelsen i DBU, at der skal oprettes en Landsholdskomité i dansk fodbold. Af pressemeddelelsen fremgik det blandt andet, at denne komité skal sikre "politisk forankring, fokus, samordning og koordinering af arbejdet i dansk fodbold".

En Landsholdskomité bør alt andet end lige være sød musik i ørerne på en fodbolddirektør, og Peter Møller, der bestrider den stilling i DBU, lægger da heller ikke skjul på, at han synes, komitéén er en strålende idé.

- Den skal indstille nogle ting til bestyrelsen, som de skal vende tommelfingeren op eller ned til. Det handler om at optimere forholdene for landsholdene, og hvad vi skal have fokus på. Skal der nye tiltag? Skal der tilføres flere midler til vores herre- og kvindelandshold? Det kigger vi på, når den nye bestyrelse får sat sig ned, siger Peter Møller til tipsbladet.dk og tilføjer, at komitéén skal være med til at forhindre bureaukrati:

- De ting, der bliver besluttet i komitéen, kan indstilles direkte til bestyrelsen, og det giver en lidt kortere vej til at få tingene igennem. Det er rigtigt positivt, at vi nu får en gruppe, der kun skal fokusere på at skabe de bedste forudsætninger for landsholdene.

På den korte bane handler det om at finde de rigtige medlemmer til Landsholdskomitéén.

- Det kan være tidligere landsholdsspillere, det kan være tidligere Superliga-profiler, sportschefer, tidligere trænere. Hvem, man nu finder egnet til at videreudvikle dansk fodbold. Det er det, som det i sidste ende handler om, siger Peter Møller.

Hvornår forventer du, at alt er på plads?

- Det må du spørge bestyrelsen om. Jeg håber på den anden side af sommer, men det er bestyrelsen, der bestemmer det. 

Foruden en Landsholdskomité vil DBU også oprette en Breddekomité, Prof-komité og en Governance- og Udviklingskomité.