Video : Tipsbladet
Superliga

Bendtner takkede nej til attraktive tilbud: Håber, vi sidder her i januar

Den danske angriber Nicklas Bendtner blev præsenteret på et pressemøde onsdag. FCK-angriberen fortæller blandt andet, at han afviste attraktive økonomiske tilbud langt fra Danmark, og at han nu søger en længere aftale med FCK.

Der var fuldt hus i FC Københavns presserum, da klubben onsdag præsenterede danske Nicklas Bendtner.

Pressen var mødt talstærkt op for at spørge Nicklas Bendtner, der har 81 landskampe og 30 mål for Danmark på cv'et, om løst og fast i forbindelse med skiftet til FC København. I FCK har han underskrevet en aftale, der løber de næste fire måneder. En aftale, der kom på plads i de sidste minutter af transfervinduet.

Angriberen, 31 år, landede i FCK, fordi klubben blandt andet ikke lykkedes med at hente svenske Isaac Kiese Thelin, og fordi der er længerevarende skader til angriberne Dame N'Doye og Jonas Wind.

Og Bendtner ligger ikke skjul på, at han vil vise sig så meget frem, at Ståle Solbakken ikke kan gøre andet end at hive endnu et stykke papir frem.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ønsker, at kontrakten bliver forlænget. Det kræver, at jeg viser noget i de her fire måneder. Jeg skal bevise noget over for Ståle, medspillerne og FCK, og jeg vil meget gerne i betragtning til en længere aftale, siger Nicklas Bendtner på pressemødet fra Telia Parken og forklarer senere:

- Jeg tror, jeg talte frem til, at vi har 24 kampe (i efteråret, red.). Vi har en enorm stærk trup, hvor der er hård kamp om angriberpladserne. Vi er lidt svækkede af skader, og det er nok også det, der gør, at jeg sidder her. Succeskriteriet i en stor klub er sejre, og at vi lykkes som hold. Nu tager vi det skridt for skridt - jeg tror på, at jeg personligt har gode muligheder for at lykkes. Det handler om at gøre det så godt som muligt, og så håber jeg på, at vi også sidder her igen i januar.

Den danske angriber har læng været på vej væk fra norske Rosenborg, som han skiftede til i marts 2017. Danskeren blev dømt for vold i slutningen af 2018, og i april 2019 smed træner Horneland Bendtner af holdet. Siden har den store angriber ikke været i aktion.

Bendtner kunne han afsløre på pressemødet, at FC København ikke var den eneste klub, der var interesseret i at tilknytte ham denne sommer, hvor han ledte efter en ny arbejdsgiver.

- Her til sidst var der nogle tilbud, men det var i starten af vinduet, at jeg takkede nej til noget økonomi og oversøisk. Jeg vil have noget sportsligt. Det handlede om en sportslig udfordring, for jeg føler, jeg har mere at vise og mere at give. Der har været tre - fire måneder, der har været svære og hektiske. Nu er det så op til mig selv, siger Bendtner.

Nicklas Bendtner har altid gjort det klart, at det er et skifte til FC København, der har været det eneste interessante for ham i Danmark. Nu får han så chancen i klubben - et sted, hvor han ofte har trænet med, når han lige har skullet holde formen ved lige.

Bendtner havde første træning med holdet tidligere onsdag, og nu venter så en periode med hårdt arbejde, så han kan blive fit til at spille kampe.

Og der er i hvert fald nogle særlige kampe, han har noteret sig. Derby-kampene mod Brøndby IF glæder FCK-angriberen sig i særdeleshed til.

- Jeg har set kampene i tv - det er noget, jeg har fuldt med i. Tifo-arbejdet, opbygningen. Jeg har mange venner på hver sin side, så jeg ved, hvordan det foregår, og det er noget, jeg glæder mig meget til.

I første omgang ville Nicklas Bendtner ikke sige så meget om landsholdet. Landsholdet er noget, han gerne vil på, men som han i første omgang ikke bruger krudt på, da det i første omgang handler om at vise sig frem i FC København.

Også det faktum, at Bendtner er rykket tættere på familien betyder meget for danskeren. Det fortalte han også på pressemødet.