Brasiliansk stortalent afgjorde El Clasico - Braithwaite blev indskiftet

Martin Braithwaite blev indskiftet for FC Barcelona, men kunne se brasiliansk stortalent sikre Real Madrid sejren.

Søndag aften bød på en af verdens største fodboldkampe, da ærkerivalerne Real Madrid og FC Barcelona tørnede sammen i El Clasico på Santiago Bernabeu i Madrid.

Fra et dansk perspektiv var det helt store spørgsmål før kampen, om danske Martin Braithwaite ville starte inde for FC Barcelona. Det blev dog ikke tilfældet, og katalanernes cheftræner, Quique Setien, valgte i stedet at bruge Arturo Vidal fra kampens start. Braithwaite blev til gengæld indskiftet i anden halvleg.

Men selvom FC Barcelona havde valgt en fjerde midtbanespiller foran Martin Braithwaite, var der nok med chancer fra kampens start.

Især FC Barcelona kom tæt på. Antoine Griezmann, Arthur og Lionel Messi havde alle gode chancer for at bringe gæsterne foran, men de kunne ikke overliste Thibaut Courtois i madrilenernes mål.

Også Real Madrid havde dog optræk til chancer, men de manglede også den sidste skarphed, og ingen af holdene formåede at score før pausen.

Chancerne fortsatte dog efter pausen. Især Real Madrids Isco havde et par chancer til at bringe hjemmeholdet foran. Først forsøgte han sig med en følt afslutning efter 55 minutter, men en fantastisk redning fra Marc-Andre Ter Stegen holdt ham fra fadet, og få minutter senere var Isco også tæt på med et hovedstød, men denne gang var Pique vågen og clearede bolden på målstregen. Det store pres mod Barcelonas mål fortsatte, da Karim Benzema også havde en stor chance i det 62. minut, men franskmanden sparkede forbi.

FC Barcelona skulle komme med et modtræk til Real Madrids overtag, og det blev Martin Braithwaite. Danskeren blev således indskiftet efter 69 minutter, hvor han erstattede Arturo Vidal, og Braithwaite gjorde sig straks bemærket, da han kom frem til en stor chance. Thibaut Courtois var dog på plads i sit mål.

Kun sekunder efter kom Braithwaite og Barcelona imidlertid bagud. Martin Braithwaite glemte at holde øje med Vinicius Jr., som løb fri og sendte bolden i mål fra en skarp vinkel. Vinicius Jr. blev den første teenager til at score i en El Clasico, siden Lionel Messi gjorde det.

I overtiden blev der også scoret til slutresultatet 2-0, da indskiftede Mariano Diaz scorede blot sekunder, efter at han var indskiftet.

Sejren betyder, at Real Madrid overhaler FC Barcelona i tabellen og nu indtager førstepladsen i La Liga.