Video : Tipsbladet
Landshold

Optimistisk Åge Hareide med EM-målsætning: Vil i semifinalen

Landstræner Åge Hareide vil slutte af i jobbet med manér og kan godt se det danske landshold nå langt til sommerens EM-slutrunde.

Det danske fodboldlandshold er som bekendt med ved sommerens EM-slutrunde, hvor de tre gruppekampe skal spille i Parken.

På samme tid bliver slutrunden også et farvel til landstræner Åge Hareide, der stopper i jobbet, da DBU valgte ikke at forlænge nordmandens kontrakt og i stedet ansætte Kasper Hjulmand som ny landstræner. 

Men Åge Hareide har tænkt sig at slutte af i jobbet med manér.

Han ser det danske landshold komme længere end blot de tre gruppekampe, og han har en målsætning om som minimum at bringe sit hold til ikoniske Wembley, hvor både de to semfinaler og finalen skal spilles. Det fortæller han til politiken.dk.

 - Jeg har ikke præsenteret min målsætning for spillerne endnu. Det gør jeg, når vi mødes til de to testkampe sidst i marts mod Færøerne og England. Jeg har selv spillet på det gamle Wembley for Norge. Vi tabte 4-0 til England. Det er længe siden. Det nye Wembley vil være et fint sted for mig at slutte, ikke. Nu er jeg træner for et stærkt landshold, der laver flotte resultater.

- Det kan sagtens være, at 4 point i gruppen er nok til at komme videre. Mod Finland må vi frem over stepperne for at vinde. Der er ingen anden vej. Det ved vi, og det ved finnerne også. Der er ingen undskyldning, hvis vi ikke vinder. Det pres lægger vi på os selv. Det betyder så noget, hvordan det går mellem Belgien og Rusland. Det har betydning for, hvordan vores tilgang til kamp to mod belgierne skal være. Vi må se. Det bliver i hvert fald en fantastisk turnering og oplevelse for os alle, siger Åge Hareide til politiken.dk

Det danske landshold samles senere på måneden, hvor Færøerne venter som modstander i den første testkamp. Også England og Norge er i kalenderen som testmodstanderen frem mod EM-slutrunden. 

Kampen mod Færøerne bliver spillet 27. marts på MCH Arena i Herning.