Video : Tipsbladet
Champions League

Fodboldøkonom: Tv-gigant har sat Discovery skakmat

NENT, der har TV3-kanalerne, har sat Discovery skakmat ved at betale dyrt for Champions League-rettighederne, vurderer Jesper Jørgensen fra Deloitte.

Fremover sidder NENT tungt på tv-rettighederne for fodbold i Danmark. Tv-giganten, der står bag TV3-kanalerne, råder både over Superligaen, Premier League og Champions League. Dermed har den sat konkurrenten Discovery skakmat, siger fodboldøkonom til BT.

For nylig vandt NENT udbuddet om at vise Champions League fra 2021 til 2024. Selskabet sidder i forvejen alene på Premier League-rettighederne, efter det delte dem med Discovery i en årrække, mens de to deler Superligaen. NENT viser dog fortsat flest kampe.

Læs også:Tv-gigant flyttede penge fra Norge og Sverige: Forsvarede danske CL-rettigheder

- De har på en måde sat Discovery skakmat. Det er den bedste måde at få monopol på uden decideret at få det overdraget, siger Jesper Jørgensen, der er partner i Deloitte og ekspert i sportsøkonomi, til BT.

Det var tydeligvis vigtigt for NENT at vinde det nylige udbud af Champions League-rettighederne. Administrerende direktør Anders Jensen fortalte selv i påsken, at selskabet havde trukket penge fra de tilsvarende udbud i Norge og Sverige for at sikre sig rettighederne.

Læs også:Quiz: Hvor er Champions League-spillerne fra?

- Der har også været en hård budkamp i Danmark, men der gik vi mere aggressivt frem. Vi flyttede nogle penge fra Sverige og Norge for at forsvare Champions League-rettighederne i Danmark. Det skyldes blandt andet nogle nationale forskelle. I Norge er der en stor spiller, som har tabt Premier League, og i Sverige har en stor teleoperatør købt et medieselskab. Så der er lidt forskellige dynamikker i de enkelte lande, sagde han til Mediawatch.

NENT-kanalerne, der blandt andre omfatter 3+ og TV3 Sport, har vist Champions League, siden turneringens tilblivelse i 1992. 

Læs også:UEFA indkalder til nyt stormøde næste torsdag

Læs også:Elkjær: Inter-træner har ikke forstået, hvor Eriksen bør spille

Læs også:Quiz: Hvor godt har styr du på verdens dyreste spillere?