Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-sportschef: Vi har god tid til at scoute på dataplan

FC Midtjylland kan fortsat scoute spillere på dataplan, mens fodbolden ligger stille, og det bruger Superliga-topholdet en del tid på i øjeblikket

På et tidspunkt i løbet af sommeren åbner transfervinduet, og det er klubberne i øjeblikket i gang med at forberede, men det er på nogle andre vilkår end tidligere. Således også i FC Midtjylland, der dog har et ekstra redskab i værktøjskassen, fortæller sportschef Svend Graversen til Herning Folkeblad.

Superligaens tophold er også ramt under den aktuelle coronakrise, men økonomien på den jyske hede er kernesund, og derfor er der også mulighed for at foretage sig noget i sommerens transfervindue.

- Vi skal agere ud fra den virkelighed, der er, så på den korte bane har det en betydning. Men vi skal også agere offensivt i det her, så vi kommer stærkere ud på den anden side, siger Svend Graversen til Herning Folkeblad og slår fast:

Læs også:Sørloth om FC Midtjylland: De er som i filmen Moneyball

- Vi kan stadig scoute på dataplan. Det har vi jo ekstra god tid til nu.

FC Midtjylland har via klubbens ejer Matthew Benham adgang til en masse data på spillere i hele verden, og det er i høj grad en medspiller for ulvene, når der skal købes nye profiler. Det var blandt andet sådan, at FCM fandt Alexander Sørloth, der efter bare seks måneder blev solgt videre til Premier League-klubben Crystal Palace for et rekordbeløb.

Netop Alexander Sørloth er stor tilhænger af FCM-modellen.

Læs også:OB tilbyder fans refundering af sæsonkort: Men opfordrer til at lade være

- De har en speciel model, de kører. Den er meget lig den fra filmen "Moneyball". De har meget fokus på statistik, og det var på den baggrund, de tog fat i min agent. De kunne se, at selv om jeg ikke spillede så meget, skabte jeg mange chancer og var meget involveret. De kiggede også på min størrelse, min fart og så videre. Da jeg hørte om det, var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville dertil, sagde Alexander Sørloth tidligere på ugen til Eurosport.no.

FC Midtjylland fører Superligaen med 12 point ned til FC København. 

Læs også:Tim Sparv: Spillere med holdninger er ikke altid værdsatte på kontoret

Læs også:FCM-boss: Vi har taget et skeptisk blik på det

Læs også:Avis: Brøndby-spillere går ned i løn

Læs også:Claus Thomsen: En Superliga-kamp er ikke en forsamling