Video : Tipsbladet
Superliga

Direktør om coronakrisen: Vi bliver selvfølgelig også ramt i FC Midtjylland

FC Midtjylland får også nogle økonomiske slag i den kommende tid, forudser klubbens kommercielle direktør. Den bliver dog næppe truet på livet, som den ville være tidligere.

Hvis coronakrisen havde ramt FC Midtjylland for år tilbage, er det ikke til at sige, hvordan det var gået. Måske havde klubben overlevet, måske havde den ikke. Nu er Superligaens førerhold langt bedre rustet til at ride stormen af, men også FCM kommer til at mærke krisen, forudser den kommercielle direktør ifølge Dagbladet Holstebro-Struer.

Før Matthew Benham købte klubben, før den vandt sine to mesterskaber, før den solgte lige så mange og dyre spillere som de seneste år, og før succesen bragte store sponsorater med sig, var FC Midtjyllands økonomi kronisk presset. Det er ikke sikkert, den kunne stå imod den sundheds- og økonomiske krise, verden befinder sig i nu.

Læs også:Ajax-direktør overvejer at gøre som FC Midtjylland

Så kommerciel direktør Jacob Jørgensen glæder sig over, at FCM er et langt bedre sted i dag. Omend krisen selvfølgelig også kan mærkes i Herning og Ikast.

- Vi bliver selvfølgelig også ramt i FC Midtjylland. Det er uundgåeligt, men vi prøver at have overskud til at se, hvordan vi kan styrke os til fremtiden, når krisen er forbi. Men vi er begrænset af, at 146 ud af 200 medarbejdere er sendt hjem med lønkompensation. Det hjælper os meget, men jeg savner mine kolleger rigtig meget, og alt foregår jo via skype og andre digitale medier, siger Jørgensen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Læs også:FCK-manager: Brentford og FC Midtjylland er alvorlige konkurrenter

De medarbejdere, der er tilbage på jobbet, er nogle udvalgte af slagsen i administrationen og hele førsteholdstruppen og dens trænere. FC Midtjylland er et af de hold, der træner i små grupper.

Superligaen er i øjeblikket suspenderet på ubestemt tid. Divisionsforeningen, der står for driften af ligaen, håber dog, at den kan genoptages i slutningen af maj. Det bliver dog uden tilskuere.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:FCM lancerer ny trøje: Skal betale for mad til hospitalspersonale

Læs også:Officielt: FC Midtjylland har historisk stort hovedsponsorat på plads