Video : Tipsbladet
La Liga

Sevilla-træner: Har brug for mindst fem ugers træning før genstart

Der er brug for god tid til at komme i form igen ovenpå coronapausen, mener Julen Lopetegui.

Hvis sæsonen i La Liga skal genoptages og færdigspilles, skal klubberne have minimum fem uger til at træne, før de skal i kamp. Sådan lyder opfodringen fra Sevillas træner, Julen Lopetegui.

La Liga har – ligesom de fleste ligaer – været sat på pause siden starten af marts, og hvis sæsonen genoptages, bliver det formentlig med et komprimeret program. Og hvis ikke klubberne får tid til at træne og blive ordentligt klar, kan der komme mange skader, frygter Sevilla-chefen.

Læs også:Mourinho retter fokus mod Barcelona-spiller

- Alle spillerne er bekymrede for at vende tilbage. Vi vil spille igen, men der er bekymringen over, hvordan og på hvilken måde. Vi er nødt til at stole på sportsinstitutionerne og Sundhedsministeriet og de ansvarlige, der skal garantere alle vores spillers helbred, siger Julen Lopetegui til Marca og fortsætter:

- Bortset fra det er der opstarten, og vi har brug for mindst fem uger, hvis vi skal kunne spille en kamp hver tredje dag i et scenarie, der er svært at forstå, og som ingen nogensinde har set før. Det handler ikke kun om at spille bag lukkede døre. Vi har brug for de bedste betingelser.

Læs også:Sportschef afviser: Forhandler ikke om Barca-stjerne

Julen Lopetegui peger samtidig på et eksempel i amerikansk fodbold, hvor mange spillere blev skadet efter en lang pause.

- Der er en præcedens fra NFL i 2011, hvor der var en pause af tre måneder på grund af en manglende overenskomst, og det førte til 12 overrevet akillessener i den første måned, efter at de havde haft fem i hele sæsonen forinden, siger Sevilla-træneren.

Sevilla havde før coronapausen gang i en fin sæson, hvor de efter 27 spillerunder var på en tredjeplads. Der resterer 11 spillerunder af den spanske liga. 

Læs også:Mæhle: Jeg tror fortsat, jeg kan ende i Southampton

Læs også:Mandagens rygtebørs: Arsenal henter gratis Chelsea-spiller