FCM er tilbage på mesterskabssporet med sejr i Farum

FC Midtjylland rejste sig med en 1-0-sejr på udebane mod FC Nordsjælland og holder dermed afstand til FCK.

FC Midtjylland revancherede søndag seneste rundes overraskende nederlag til AC Horsens ved at slå FC Nordsjælland med 1-0 i Farum.

FCM var spilstyrende i første halvleg, hvor Sory Kaba scorede kampens enlige mål, mens anden halvleg blev en mere jævn affære.

De tre point betyder, at midtjyderne åbner mesterskabsspillet med ni points forspring til FC København på andenpladsen.

Med nederlaget mister FC Nordsjælland et skridt i kampen om bronzemedaljerne og træder derfor ind i mesterskabsspillet på en foreløbig femteplads.

Inden kampen knælede begge mandskaber for at vise deres støtte til Black Lives Matter-bevægelsen.

FC Midtjylland tog initiativet fra kampens start og pressede højt, hvilket gjorde det svært for FCN at få det velkendte kombinationsspil til at flyde.

Midtvejs i første halvleg fik Sory Kaba en gigantisk mulighed alene med Nicolai Larsen, men FCN-keeperen forhindrede et føringsmål til gæsterne med en flot redning.

FC Midtjyllands tryk gav pote i første halvlegs sidste minut.

Alexander Scholz satte et flot FCM-angreb op, der havnede for fødderne af Sory Kaba, og så sikrede den store angriber en fortjent pauseføring til udeholdet.

Anden halvleg fortsatte i et højt tempo med et par fine muligheder i begge ender, men den afgørende skarphed manglede gang på gang.

FCN kom bedre med efter pausen, men chancerne for et comeback blev forværret markant i det 82. minut, da Ulrik Yttergård Jenssen fik sit andet gule kort og dermed blev udvist.

Gæsterne kørte en smal, men uhyre vigtig sejr i land, og derfor må FC Nordsjælland sande, at komplekset mod FCM fortsætter.

Således har FCN ikke besejret ulvene i de seneste 12 indbyrdes opgør.