Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - FC København

De forsvarende mestre fra FC København indleder slutspillet på udebane mod FC Nordsjælland, hvor klubben mange gange har haft det vanskeligt.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Pulje: Mesterskabsspil
Dommer: Jakob Kehlet
På TV: Canal 9 
Hashtag: #fcnfck #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Efter nogle gode resultater kom FC Nordsjælland for alvor ned på jorden igen i sidste runde i grundspillet.

Nederlaget på 0-1 til topholdet fra FC Midtjylland var isoleret set ingen katastrofe, det kan ske for enhver, men FC Nordsjælland spillede en dårlig kamp og skabte stort set ikke en chance i løbet af de 90 minutter. Det er ganske usædvanligt for Superligaens mest scorende mandskab.

Store profiler som Kamaldeen Sulemana, Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard lykkedes ikke med ret meget, og kampen var et bevis på, at træerne trods alt ikke vokser ind i himlen for det unge FCN-mandskab.

Top seks-placeringen var dog allerede i hus ingen kampen, og derfor kunne FCN leve med nederlaget. Nu skal Flemming Pedersens mandskab vise, at de også kan true de bedste hold i ligaen. Det er ikke mange point, FCN har snuppet fra topholdene i denne sæson.

FC Nordsjælland må undvære Ulrik Yttergård Jenssen, der afsoner karantæne, og det kan muligvis få Flemming Pedersen til at stille sit mandskab op i en 3-5-2-formation. Alternativt glider Clinton Antwi ind som en direkte afløser i en 4-3-3.

Jonathan Amon er skadet.

FC København:
De danske mestre er kommet godt ud efter coronapausen med sejre over Lyngby Boldklub og Randers FC, og dermed lever FC København fortsat i guldkampen mod FC Midtjylland, men der er ikke plads til smuttere.

Læs også:Avis: Ung midtbanemand er færdig i FC København

Randers FC blev besejret 2-1 i seneste runde, men det var lige ved at gå galt for løverne efter en dominerende første halvleg. Det har i det hele taget været en udfordring for FC København i denne sæson. Kun sjældent har holdet formået at sætte 90 gode minutter sammen, og derfor har der været spænding om resultatet i de fleste kampe.

Spænding skal der også nok blive søndag på kustgræsset i Farum. Det er et sted, FCK historisk har det svært. I seks år vandt løverne ikke i Farum, men holdet har vundet de seneste to gange, så spørgsmålet er, om Ståle Solbakkens mandskab har overvundet komplekset. Noget tyder på det.

Forud for opgøret har københavnerne fået endnu en mand på skadeslisten. Viktor Fischer er således blevet opereret og ventes ude i tre til fire uger. 

FC København har fortsat Nicolai Boilesen, Robert Mudrazija og Jonas Wind på skadeslisten, men Mudrazija ventes snart klar. 

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ulrik Yttergård Jenssen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Thychosen, Mumin, Hansen, Antwi - Rygaard, Kofoed, Diomande - Kudus, Damsgaard, Kamaldeen

FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Nelsson, Bjelland, Bengtsson - Biel, Zeca, Falk, Stage - Kaufmann, Daramy

Profilen:
Der er ingen tvivl om, at FC Nordsjælland vil forsøge at få FCK-spillerne ud at løbe, og så kan Jens Stage få en afgørende rolle hos gæsterne - måske i maskinrummet centralt i banen. Den tidligere AGF-spiller er en arbejdshest, og han kommer til at løbe mange meter søndag aften for at lukke ned for de rappe FCN-spillere. Får han overtaget, kan det blive en kamp på FCK's præmisser.

Vidste du, at..:
Hele fem FCK-forsvarere har en fortid i FC Nordsjælland. Victor Nelsson, Karlo Bartolec, Andreas Bjelland, Bryan Oviedo og Pierre Bengtsson har alle tørnet ud for Farum-klubben. De to førstnævnte gjorde det så sent som i sidste sæson.

Læs også:FCN-træner vil have klubberne til at droppe "det tunge spil"

Dom:
I mange år var det næsten givet, at FC København ikke vandt i Farum, men sådan er det ikke længere, og Ståle Solbakkens mandskab kan gå til kampen med optimisme. De seneste to kampe i Nordsjælland har kastet sejre af sig, og løverne har ikke tabt på kunstgræsset siden august 2017. FCN har i tillæg ikke været gode mod topholdene i denne sæson.

Der er meget, der taler for, at det bliver en god og underholdende kamp søndag aften, og så er spørgsmålet, om det også bliver omsat til mange scoringer. Det tror vi, at det gør. FC Nordsjælland og FC København spiller 2-2.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Stærke FCK-reserver delte med FC Nordsjælland

Læs også:Ekspert: Daramy kan blive solgt for 100 millioner kroner

Læs også:FC Nordsjælland-træner: Vores ejer siger "du er kraftedeme mærkelig"