Video : Tipsbladet
Superliga

SJE-boss om ny spiller: Det er som med hende flammen, man ikke kan slippe

SønderjyskE er med afstand den klub, der er kommet hurtigst ud af starthullerne i dette transfervindue.

Da tipsbladet.dk fanger SønderjyskE's sportschef Hans Jørgen Haysen på telefonen, sidder han i lufthavnen. Forude venter 14 dages ferie i Spanien, og hvis han trænger til at slå benene op og nyde en kølig sangria, forstår man det godt. 

Det har været nogle hektiske måneder for SønderjyskE-bossen, og de seneste par dage har ikke været nogen undtagelse. Pokalvinderne har igen været den klub i Superligaen, der er kommet hurtigst ud af starthullerne i transfervinduet, og allerede på første træningsdag mandag stod der tre nye spillere i rundkredsen i form af Lawrence Thomas, Haji Wright og Emil Frederiksen - sidstnævnte har vekslet sidste sæsons lejeaftale til en permanent kontrakt.

Dermed tager SønderjyskE-truppen allerede form forud for en sæson, der blandt andet byder på Europa League-kvalifikation.

- Det betyder meget at komme på plads med tingene så hurtigt som muligt. Det vil man altid gerne som klub, men om det så lykkes, er en anden ting. Det kan sagtens tage noget tid, for vi er i Danmark afhængige af, at den berømte snebold begynder at rulle i de større ligaer, men nu har vi foreløbig hentet tre nye spillere, og det er vi selvfølgelig tilfredse med, siger Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk.

Ringforlovet med Emil Frederiksen
Mandag eftermiddag offentliggjorde SønderjyskE, at Emil Frederiksen har underskrevet en aftale frem til udgangen af 2023. Det er ellers ikke mange uger siden, at Hans Jørgen Haysen gav udtryk for, at det ikke var muligt at få enderne til at mødes med Heerenveen-spilleren.

Af og til går tingene dog stærkt i fodboldens verden.

- Det så ud til, at vi ikke kunne nå hinanden, men det er lidt som med flammen nede i byen, som man har svært ved helt at slippe. Vi kunne heller ikke helt slippe hinanden, og nu er vi blevet ringforlovet. Det er jo en meget god historie, siger sportschefen og tilføjer:

Læs også:Lokalpolitiker er gal over alt for mange fejl på nyt stadion i Helsingør

- Emil har et kæmpe potentiale, som vi skal forsøge at folde ud i fuldt flor. Han er kun 19 år, så han kan vokse rigtig meget, og det tror vi på, at han gør. Forhåbentlig er det også en spiller, der på et tidspunkt bliver så interessant for andre klubber, at vi kan lave en fin handel, fordi sådanne cases er vi også afhængige af i SønderjyskE.

- Det samme gælder i øvrigt med Haji Wright.

22-årige Haji Wright er kommet til SønderjyskE på en toårig aftale efter at have repræsenteret hollandske VVV Venlo i sidste sæson. Han har også en fortid i storklubben Schalke 04, hvor det blev til syv kampe og ét mål i Bundesligaen.

SønderjyskE har høje forventninger til amerikaneren.

- Vi har sagt farvel til Artem Dovbyk, og vi følte, at vi godt kunne bruge en lignende type, som har noget fysik at stå imod med, og det har Wright. Han er lidt den klassiske historie om et stort talent, der tog tidligt ud og kom til en storklub, men nu har taget et par skridt tilbage. Vi har haft mange gode snakke, og han er bevidst om, hvad der skal ske, siger Haysen og tilføjer om Wright, der mest spillede på kanten i Venlo:

- Jeg synes, han mest er angriber, men det er rigtigt, at han også kan spille på kanten, og det ser vi kun som en god ting. Vi vil gerne have spillere, der kan spille på flere positioner om nødvendigt.

Haji Wright spillede 22 kampe i Æresdivisionen i sidste sæson uden at score et eneste mål, og det er selvsagt alarmerende for en offensivspiller. Det er SønderjyskE's sportschef heller ikke blind for.

Læs også:'Greko' om klubskifte: Det var, hvad jeg havde håbet på

- Selvfølgelig er det noget, jeg lægger mærke til. Men vi må også være ærlige og sige, at hvis han havde banket 15-20 mål ind i Æresdivisionen, så spillede han ikke i SønderjyskE. Vi har taget ham ind, fordi vi tror og håber på, at han kan udvikle sig, og jeg synes, han har gode forudsætninger.

"Greko" ville hjem
Der var også trafik den modsatte vej i svingdøren mandag.

SønderjyskE sagde farvel til midtbanespilleren Christian "Greko" Jakobsen, der er blevet solgt til Lyngby Boldklub efter mere end 100 kampe i den lyseblå trøje. Skiftet var overraskende for mange, men i SønderjyskE var det ventet.

- Det var af menneskelige hensyn. Han ville gerne tilbage til Sjælland, og vi er en klub, hvor der ikke er noget, der vejer tungere end hensynet til det enkelte menneske, så selvfølgelig ville vi ikke stå i vejen for det. Vi har vidst i et års tid, at det var i den retning, pilen pegede, og vi fik en god pakke på plads med Lyngby.

- Vi har været rigtig glade for at have ”Greko”. Det er en spiller, der har gode stats i forhold til både mål og assists, så selvfølgelig vil vi savne ham, men samtidig ser vi mange af de samme kvaliteter i Emil Frederiksen, så vi skal nok klare os, slutter Hans Jørgen Haysen, inden flyveren letter mod de spanske himmelstrøg.

SønderjyskE har foruden Christian "Greko" Jakobsen taget afsked med Nicholas Marfelt, Sebastian Mielitz, Artem Dovbyk, Theofanis Mavrommatis, Eggert Jonsson Justin Plautz og Joao Pereira. 

Læs også:SønderjyskE-midt efter ny kontrakt: Vil dufte til Europa

Læs også:SønderjyskE ærgrer sig over islændings exit: Han sluttede på fantastisk vis

Læs også:Overblik: Superligaens sommertransfers 2020