Video : Tipsbladet
Europa League

Uvished før EL-kamp: AGF-modstander frarådes at rejse til Danmark

Finland har indført rejserestriktioner mod Danmark. Det kan ramme AGF's kamp mod FC Honka i næste uge. AGF holder nøje øje med udviklingen.

Efter planen skal AGF møde FC Honka i Europa League-kvalifikationen hjemme på Ceres Park i næste uge. De planer kan dog blive ændret som følge af nye rejserestriktioner, som den finske regering har indført over for Danmark.

Finland har tilføjet Danmark til en liste over lande, som regeringen fraråder at rejse til. Gør man det alligevel, bør man ifølge regeringens retningslinjer gå i 14 dages karantæne. Eftersom UEFA specifikt nævner karantænekrav, er der risiko for, at opgøret rammes af de regler, der regulerer, om kampe skal flyttes.

Så hvad siger reglerne?

Læs også:AGF-boss glæder sig over stadionstøtte fra DBU

Før lodtrækningen til hver runde laver UEFA en opgørelse over rejserestriktioner. På daværende tidspunkt var der ingen rejseproblemer mellem Danmark og Finland. Til gengæld slår reglerne fast, hvad der sker, hvis restriktioner kommer i vejen, efter UEFA har lavet sin opgørelse.

Hvis de restriktioner forhindrer kampen i at blive spillet, bliver den klub, hvis land indfører restriktionerne, taberdømt. Spørgsmålet er så, om de nye finske restriktioner gør, at FC Honka ikke kan eller vil spille kampen. 

Den engelske tekst på det finske udenrigsministerium tilsiger, at hvis man rejser ind i Finland fra eksempelvis Danmark, bør (should) man gå i karantæne. 

Der eksisterer desuden den mulighed, at klubberne bliver enige om at flytte kampen til et tredje land, som begge hold kan rejse frit til og fra. Det åbner UEFA's regler også for.

Læs også:Australier afviste jobbet som assistenttræner i AGF

De finske rejserestriktioner så dagens lys onsdag formiddag, og i AGF afventer man nærmere information fra de danske myndigheder og FC Honka, før man tager stilling til, om man skal gøre noget.

- Vi afventer udviklingen, før vi kommer med noget officielt. Vi er i dialog med Udenrigsministeriet, men indtil der er noget mere konkret, er det ikke muligt for os at kommentere. Men vi følger situationen hele tiden og er i dialog med myndighederne. Vi er selvfølgelig også i dialog med de gæster, der kommer til Århus i næste uge, siger AGF's kommunikationschef, Søren Højlund Carlsen, til tipsbladet.dk.

FC Honkas besøg i Århus er programsat til torsdag den 27. august.

Læs også:AGF-træner om kort pause: Vi skal have hovederne på plads, ikke benene

Læs også:Stor Superliga-transfer: AGF køber Patrick Olsen i AaB

Læs også:Medie: AGF forlanger 15 millioner kroner for Højer