Video : Tipsbladet
Generelle

Mads Laudrup: Det sværeste var at acceptere, jeg ikke nåede min fars niveau

Michael Laudrups søn Mads blev gennem hele sin profesionelle karriere sammenlignet med sin far. Derfor havde han svært ved at finde sit eget ståsted, siger han.

Når Mads Laudrup i eftermiddag løber på banen i pokalturneringen, bliver det et gensyn med den verden, han voksede op i. Hans amatørhold møder FC Nordsjælland, og i den anledning bringer DR Sporten et interview med Laudrup, der reflekterer over en karriere i skyggen af sin far, Michael.

Mads Laudrup er i dag 31 år og spiller for FC Græsrødderne i den femtebedste række. Han har dog en fortid som talentfuld midtbanemand i FC København og ophold i Herfølge, HB Køge, Stjarnan, Hobro IK og FC Helsingør.

En hæderlig karriere, men ikke noget, der tåler sammenligning med hans fars. Det kæmpede han selv med at acceptere.

Læs også:Efter et års skadespause: FC Nordsjælland-spiller kan gøre comeback

- Det sværeste har altid været at finde den fulde accept i at sige, at jeg ikke når samme niveau som min far. Jeg kunne tidligt se, at det ville jeg aldrig nogensinde komme til, men hvad var så acceptabelt for mig?

- Der var den der konstante usikkerhed. Hvor er mit ståsted? Hvem er jeg? Og skal jeg virkelig leve op til det her?, Mads Laudrup siger til DR Sporten.

Han nåede i alt at spille 22 Superliga-kampe for FCK og HB Køge. Derudover fik han 32 kampe i 1. division i løbet af den professionelle karriere, som han stoppede for fire år siden.

Læs også:Frese har været flyvende: Fokuserer på sin defensive udvikling

Siden har Mads Laudrup optrådt for FC Græsrødderne, som han er medstifter af og formand for. Holdet består mestendels af tidligere professionelle spillere, og til aftenens pokalkamp mod FC Nordsjælland er der en række navne, der vil klinge velkendt for følgere af dansk fodbold:

Jan Frederiksen, Morten 'Gummi' Juul Hansen, Mads Johansen, Klaus Lykke, Mark Leth Pedersen, Simon Bræmer, Kevin Bechmann Timm, Jesper Emde Næsby, Kenneth Bjergsted, Philip Bank, Mads Laudrup, Nick Christensen, Stefan Hansen, Marko Kuborovic, Martin Albrechtsen, Casper Henningsen og Azad Corlu.

Også Jan Kristiansen, tidligere Brøndby- og Esbjerg-spiller, er en del af klubben, men er ifølge Ekstra Bladet skadet til aftenens kamp.

Læs også:Michelsen elsker pokalfodbold: Utallige eksempler på at det kan gå galt

Læs også:Seks Superliga-hold i bowlen: Her er anden runde i pokalturneringen

Læs også:Michelsen glæder sig over at være tilbage på træningsbanen