Sent Vardy-mål sendte Leicester videre

På et Jamie Vardy-mål i fire minutters overtid mod Braga er Leicester videre i Europa League. Arsenal vandt i Norge.

Med uafgjort på udebane mod portugisiske Braga er Leicester videre til knockoutfasen i Europa League.

Mere end fire minutter inde i overtiden slog Jamie Vardy til og sikrede Leicester 3-3, så Premier League-holdet er sikret avancement fra gruppe G med ti point efter fire spillerunder.

Hjemmeholdet startede bedst og bragte sig foran med 1–0 efter små fire minutter på et langskud fra Ali Elmusrati. Målmand Kasper Schmeichel nåede ikke ud til afslutningen, der var placeret fladt ved stolpen.

Selv om Harvey Barnes hurtigt fik udlignet til 1-1 for Leicester, så sørgede Paulinho for en portugisisk 2-1-føring midtvejs i første halvleg.

Umiddelbart før pausen råbte Schmeichel højt til sine holdkammerater, efter at hjemmeholdet på kort tid kom til flere store chancer, der nemt kunne have sikret Braga en føring på to-tre mål.

I pausen reagerede Leicester-manager Brendan Rodgers med to udskiftninger, og efter en time fulgte yderligere to. Blandt andre kom profilerne Youri Tielemans og Jamie Vardy på banen for de engelske gæster.

Det var et kraftigt signal om, at Rodgers ikke var tilfreds med spillet, og der var da også langt mere vilje og ærgerrighed over Leicester i anden halvleg.

Belønningen kom et kvarter før tid, da et indlæg blev sendt ind til Luke Thomas, der dirigerede bolden i mål til 2-2.

På vej ind i overtiden slog Braga stik imod spil og chancer kontra, og indskiftede Fransergio scorede for portugiserne.

Da tiden var ved at løbe ud, så slog gæsterne til. Bolden nåede over til bageste stolpe, hvor Jamie Vardy sikrede Leicester det ene point, da han scorede til 3-3.

Leicester topper gruppen med ti point foran Braga med otte. I bunden har AEK Athen og Zorya hver tre point, efter at ukrainerne torsdag vandt med 3–0 i Grækenland.

I Norge hentede Arsenal den fjerde sejr i træk, da englænderne vandt med 3-0 over Molde i gruppe B. Efter flere fine norske muligheder før pausen, så afgjorde Premier League-holdet affæren i anden halvleg, hvor Nicolas Pepe, Reiss Nelson og Folarin Balogun scorede for Arsenal.

Arsenal topper gruppen med 12 point for fire kampen foran Molde med seks. Senere torsdag mødes Rapid Wien og Dundalk i gruppen.