Video : Tipsbladet
Skandinavien

Danskerklub trodser rejseråd: Vil træne i Spanien

De forsvarende norske mestre fra Bodø/Glimt tager på træningslejr i Spanien som led i forberedelse på den kommende sæson.

Det vakte stor postyr, da FC København oplyste, at de ville tage på træningslejr forud for forårsstarten i Superligaen, og det gør det også i Norge, at Bodø/Glimt vil på træningslejr sydpå.

På klubbens hjemmeside oplyses det, at spillere og ledere tager afsted allerede på torsdag, og at beslutningen er taget efter grundige interne overvejelser, skriver det norske medie VG.

Rejsen sker på et tidspunkt, hvor de norske myndigheder fraråder rejser til udlandet som følge af coronasituationen. Spanien er defineret som et rødt land, hvilket betyder, at spillerne skal i 10-dages karantæne, når de vender hjem igen. 

Læs også:Træner om Junker-skænderi: Dårlig kommunikation

- Beslutningen er taget efter grundige overvejerlser internt og i dialog med NFF (det norske fodboldforbund, red., NTF (den norske divisionsforening, red.) og kommunale sundhedsmyndigheder, skriver klubben.

Klubben argumenterer videre, at de står over for en sportslig udfordrende sæson, og at klubben siden nytår har gennemgået to perioder med karantæne som følge af intern coronasmitte.

Læs også:Kasper Junker træner med holdkammeraterne igen

- Skulle klubben komme i en tilsvarende situation, vil det forringe mulighederne for at forberede sig til den kommende sæson på en tilfredsstillende måde.

- Klubben har derfor set det som en nødvendighed at gøre, hvad vi kan, for at optimere træningshverdagen for førsteholdet, samt sikre at vi gør, hvad vi kan for at undgå smitte frem mod sæsonstart og vigtige kvalifikationskampe til Champions League.

Opholet i Spanien er i første omgang planlagt til at vare frem til 15. marts, men klubben oplyser, at de løbende vil vurdere behovet for at forlænge opholdet, "hvis det vser sig, at der er behov for det."

Læs også:Junker-salg i vente? Bodø/Glimt henter ny angriber

Læs også:Junker stadig i ensom majestæt i mesterklub

Læs også:Dansk succes-kasse i vild storsejr