Video : Tipsbladet
Landshold

U21-optakt: Danmark - Rusland

Danmark er snublende tæt på kvartfinalerne ved U21-EM, men skal gøre arbejdet færdig mod Rusland.

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 18.00
Spillested: Haladás Sportkomplexum, Szombathely
Dommer: Maurizio Mariani, Italien
På TV: DR1
Hashtag: #danrus #u21em

Holdnyt:
Danmark:
Der er ikke en finger at sætte på U21-landsholdets første to resultater under EM. Danmark fulgte den flotte og overraskende sejr over Frankrig op med 2-0 over Island og har nu rigtig gode kort på hånden, hvad angår videre avancement.

Med uafgjort eller sejr er Danmark stensikkert klar til kvartfinalerne til maj, men selv med et nederlag kan det være nok. Hvis Frankrig ikke slår Island, er det ligegyldigt, hvordan Danmark klarer sig mod russerne; så er danskerne videre.

Men hvis Frankrig vinder, og Danmark taber, skal vi have den store regnemaskine frem. Da vil både Frankrig, Danmark og Rusland have seks point. Ved pointlighed gælder point i indbyrdes kampe, men den står lige hele vejen rundt. Dernæst gælder det målforskel og derefter mål scoret i indbyrdes kampe.

Foreløbig har Danmark +1 efter sejren over Frankrig, mens franskmændene også har +1 efter tomålssejren mod Rusland, der følgelig har -2. Taber Danmark med et enkelt mål onsdag aften, vil holdet altså stadig gå videre.

U21-landsholdet må dog klare sig uden Wahid Faghir, der udgik med en skade mod Island. DBU har meldt ham ude af opgøret mod Rusland.

Rusland:
Det russiske U21-landshold gik næsten lige så suverænt gennem sin kvalifikationsturnering, som Danmark gjorde. Russerne hentede 23 point i 10 kampe og tabte kun en enkelt undervejs.

Holdet indledte desuden EM med en 4-1-sejr over det samme islandske hold, som Danmark ”kun” vandt 2-0 over forleden, så alt tyder på, at niveauet ikke fejler noget.

Ruslands trup består udelukkende af spillere fra hjemlige klubber. Mange af dem er 22-23 år og har spillet et tocifret antal U21-landsholdskampe. Det er altså et forholdsvis erfarent mandskab, hvis man kan tale om et sådan i U21-sammenhæng.

Karantæne:
Danmark: Ingen
Rusland: Pavel Maslov

Bud på startopstillinger:
Danmark (4-3-3): Christensen - Carstensen, Nelsson, Bech Sørensen, Poulsen - Kofod Andersen, Nartey, Lindstrøm - Dreyer, Baden, Bruun Larsen

Rusland (4-2-3-1): Maksimenko – Golubev, Evgenjev, Diveev, Tiknizyan – Oblyakov, Glebov – Makarov, Zakharyan, Lesovoy – Chalov

Profilen:
Fedor Chalov har scoret 11 mål i 22 kampe for Rusland U21-landshold. Det seneste af slagsen scorede han mod Island i EM-premieren, hvor han desuden lagde op til sit holds tre øvrige mål. Blev desuden topscorer i den russiske liga for to år siden.

Vidste du, at..:
Danmark har to gange kvalificeret sig til U21-EM på bekostning af Rusland. Senest var i op til 2015-slutrunden, da danskerne slog russerne 2-0 ude og 4-2 hjemme. Målscorere Jens Jønsson og Nicolai Brock-Madsen samt Lasse Vigen (to), Jannik Vestergaard og Andreas Christensen.

Dom:
Rusland er på ingen måde en ukvalificeret modstander, men den styrke, som Danmark har vist i både kvalifikationen og i de to første kampe ved EM, taler for dansk sejr.

Buddet herfra er, at Danmark vinder 2-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: