Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-klubber jagter stort millionbeløb

Torsdag er der pokalsemifinaler, og indførelsen af en ny Europa-turnering betyder, at enten AGF, FC Midtjylland, Randers eller SønderjyskE bliver garanteret en gruppespilsplads som pokalvinder.

Der er små to måneder tilbage af sæsonen i Danmark, men allerede nu ved vi, at der med 100 procents sikkerhed bliver spillet mindst tre europæiske gruppespilskampe i Jylland til efteråret.

Denne lidt usædvanlige situation skyldes, at FC Midtjylland, SønderjyskE, AGF og Randers FC er i semifinalen i pokalturneringen, hvor der torsdag 8. april og igen 15. april spilles kampe, først i Herning og Århus, siden i Haderslev og Randers.

Danmark er placeret så højt på UEFA's koefficient-rangliste, at pokalvinderen ryger direkte i den sidste og afgørende playoffrunde i Europa League-kvalifikationen, og det får en helt særlig betydning i næste sæson, hvor endnu en europæisk klubturnering, Conference League, ser dagens lys.

Se hele udredningen af situationen og analysen af pokalturneringens store betydning i videoen i toppen af denne artikel, hvor du også får forklaringen på, hvorfor en tur i Europa League i næste sæson vil være endnu flere penge værd, end den er her i 2020/21-sæsonen.

Du kan også læse endnu mere om pokalturneringen her og få forklaringen på, hvorfor årets pokalfinale skal spilles i Århus.