Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Lyngby Boldklub - AaB

Der venter et meget vigtigt brag i Kvalifikationsspillet, hvor især hjemmeholdet er på hælene i forhold til bundstriden i Superligaen.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Morten Krogh
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkaab #sldk

Holdnyt:
Lyngby Boldklub:
Det endte 0-0, da Lyngby og Vejle senest mødtes, og dermed er det før 24. runde i dansk fodbolds bedste række status quo i bunden af rækken, hvor Vejle aktuelt er fire point foran Lyngby.

De Kongeblå skal med ni runder igen af dansk fodbolds bedste række have hentet ind på Vejle, og det starter altså med et opgør mod AaB.

Carit Falchs mandskab har været blandt forårets bedste i Superligaen, og det et sket, fordi man har fået styr på defensiven, mestrer det høje presspil, og så får lavet de nødvendige mål.

Til opgøret mod AaB er Brian Hamalainen ude, da han er langtidsskadet. Pascal Gregor har overstået karantæne, men er ikke i truppen. Justin Shaibu og Rasmus Thellufsen er heller ikke med for hjemmeholdet.

AaB:
De var bagud hjemme mod SønderjyskE, og det så ikke specielt godt ud i første halvleg af opgøret mod Haderslev-klubben, men så kom AaB tilbage og endte med at vinde opgøret.

De tre point var vigtige for spanske Marit Cifuentes, der har fået en noget broget start på livet som træner for den store klub i Aalborg.

AaB ligger før runden på syvendepladsen i rækken, og man ligger 10 point foran Lyngby, der er næstsidst og på en af pladserne under stregen.

De to store stjerner, Lucas Andersen og Oscar Hiljemark, er fortsat ude. Førstnævnte er tilbage i fuld træning, men ikke klar til opgøret, mens sidstnævnte er muskelskadet og ude i nogle uger.

Karantæne:
Lyngby Boldklub: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby Boldklub (4-3-3): Mikkelsen - Fosgaard, Enghardt, Tshiembe, Crone - Kornvig, Rømer, Hebo - Gammelby, Torp, Kaastrup

AaB (3-4-3): Rinne - Ross, Thelander, Granli - Pallesen, Christensen, Ferreira, Ahlmann - Kusk, Fossum, Samuelsen

Profilen:
Kevin Tshiembe har udviklet sig til lidt af en profil i Lyngby under Carit Falch. Stopperen er blevet fast mand i forsvaret, hvor han har slået Frederik Winther af, og han bliver meget vigtig, hvis Lyngby skal redde sig i Superligaen.

Vidste du, at..:
AaB er i Superliga-regi lidt af en hademodstander for Lyngby. Siden 2001 har de to hold mødtes 22 gange, og AaB har vundet de 16. To er endt uden vinder, og så kan Lyngby altså fremvise sølle to sejre.

Dom:
Der venter en på papiret spændende kamp, for selv om AaB normalt klarer sig godt mod Lyngby, er det Lyngby, der har været bedst af de to hold i foråret. Samtidig er De Kongeblå presset i kampen om at undgå nedrykning, hvor man før runden er fire point bag Vejle.

Under Carit Falch har Lyngby fået et godt og offensivt udtryk, hvor det er hårdt arbejde og godt håndværk, der ligger til grund for de gode resultater. Mod et AaB-hold, der har set vaklende ud under Marti Cifuentes, tror vi på, at Lyngby kommer fra opgøret med tre point og dermed øger presset på de andre bundhold.

1-0 til Lyngby.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: