Video : Tipsbladet
Bundesliga

Tyske klubber afviser: Skal ikke med i ny liga

Dortmund meddeler, at hverken dem eller Bayern München skal med i den nye superliga.

12 storklubber annoncerede sent søndag aften, at de planlægger at lave en europæisk superliga, men ingen tyske klubber var med.

Der blev imidlertid efterladt tre åbne pladser i ligaen til andre klubber, men hverken Borussia Dortmund eller Bayern München har tænkt sig at tage en af de pladser. Det meddeler Dortmund i en pressemeddelelse mandag.

På et møde søndag aften med European Club Association (ECA) blev det ifølge Dortmund-boss Hans-Joachim Watzke besluttet.

- Klubberne ønsker at gennemføre den planlagte reform af UEFA Champions League. Det var den klare opfattelse fra medlemmerne af ECA-bestyrelsen, at de afviste planerne om at oprette en Super League, siger Hans-Joachim Watzke ifølge Dortmunds hjemmeside.

Ifølge Dortmund-bossen skal Bayern München heller ikke med i Super League.

- Begge tyske klubber repræsenteret i ECA-bestyrelsen, FC Bayern München og Borussia Dortmund, havde 100 procent sammenfaldende synspunkter i alle diskussioner.

Tyske Sky Sports skriver også, at RB Leipzig ikke er interesseret i at deltage i ligaen.

Den nye liga får hård kritik fra den danske Divisionsforening, der kalder de 12 klubber for “kujoner”. Læs mere om det her.