Video : Tipsbladet
Landshold

Landsholdets umulige valg: Man tænkte ikke klart

Martin Braithwaite beskriver her, hvordan han oplevede minutter før, under og efter Christian Eriksens kollaps, valget om at spille videre, og hvad det betyder at få muligheden for at tale med sin egen familie.

Da Christian Eriksen faldt om lørdag aften, var Martin Braithwaite en af de første, der var henne ved ham. Han fortæller mandag formiddag, at billederne fra den aften stadig kører på repeat for hans indre blik. På den måde er oplevelsen stadig nærværende, samtidig med at den føltes som en tåge.

Her er, hvordan han oplevede situationen, valget om at spille videre og muligheden for at snakke med sin egen familie:

- Jeg ser, at bolden rammer ham på benet. I første moment tænker jeg: "Hvad sker der?" Jeg tror, han vælter, og måden, han vælter ned på; da så jeg med det samme: Den er gal.

- Jeg tror, jeg kommer derover efter Mæhle. Så kommer Kjær, vi får ham på siden, og så går tiden egentlig bare med at få kaldt på folk for at få hjælp hurtigst muligt.

- Der er en masse ting, som man ikke lægger mærke til, og som man først ser og hører bagefter. Man ser ikke alting helt klart.

- Jeg kan ikke huske, hvad Kasper (Schmeichel, red.) og jeg taler om. Der sker en masse ting, alt sker så langsomt, i slowmotion, og sker så hurtigt samtidig. Jeg ved ikke, hvad vi siger, men vi prøvede vel bare at forblive positive og tro på, det nok skulle gå.

- For mig var stadig svært at forstå, for at være ærlig, at han var okay. Jeg så, inden han kom ind i ambulancen, at han var ved bevidsthed, og han kunne snakke. Det forstod jeg heller ikke. Så der var en masse spørgsmål, så man forstod det ikke helt. Det var en meget, meget svær og underlig situation.

- Det var som et spøgelse, hvor tingene bare foregik, og tiden bare gik. Jeg husker ikke så meget. Selvfølgelig husker jeg ting fra kampen, men du har haft en ekstrem oplevelse, og så skal du ud at spille bagefter. Det var meget specielt.

- Selvfølgelig følte jeg ikke, det var det bedste. Vi havde to valgmuligheder, og det var to dårlige valgmuligheder, vi havde. Tog egentlig den mindst dårlige, hvis man kan sige det sådan, og gik ud og spillede med det samme. Men selvfølgelig skulle det ikke have været sådan, når man har oplevet sådan noget. Så skal man ikke gå ud og spille en fodboldkamp.

- Der var to valgmuligheder. Folk vil jo sige, det var et valg, men det var ikke noget, jeg følte, vi skulle gøre i den situation. Man tænkte ikke klart. Man er slet ikke der. Det var ikke det bedste selvfølgelig.

- For mig var det rigtig vigtigt at snakke med min familie og mine børn. Som vi kunne se forleden dag, er der ting, der er større end fodbold. Livet er rigtig kort, og det kan forsvinde på et sekund. Det gør det ikke lettere, at man skal være hér og ikke kan se sin familie, for man ved ikke, om de er her i morgen.

Mens lægerne behandlede Christian Eriksen på banen, bad Martin Braithwaite til de højere magter. Det fortæller han om her.

Barcelona-danskeren har samtidig slået fast, at han er opsat på at gå på banen for Eriksen, når Danmark møder Belgien på torsdag.