Video : Tipsbladet
Superliga

BIFs nyindkøb: Han har sindssygt mange gode ting

Brøndby har hentet det unge talent Yousef Salech, som får store roser med på vejen af sin tidligere holdkammerat.

Når man spiller i 2. division, er man langt fra de store drømme om at spille i Europa, på landsholdet og mod de bedste spillere i verden, men for den 19-årige angriber Yousef Salech kom den drøm et skridt nærmere, da han tidligere i denne uge skiftede fra HIK fra 2. division til de danske mestre Brøndby.

Brøndby er som danske mestre sikre på Europa League-gruppespillet, mens klubben også har mulighed for at komme i Champions League - det kræver bare én samlet sejr, da man indtræder i playoffrunden til CL.

Angriberen fik sit store gennembrud i sidste sæson, hvor han spillede en masse, og hvor holdkammeraterne kunne se talentet have rigeligt med kvaliteter. Nu skal han bygge på, og det tror Jonas Hebo Rasmussen, Salechs holdkammerat i HIK, på, at angriberen kan.

- Det er et kæmpe skridt. Det er ikke bare 2. division til en oprykker - det er et hold, der spiller om at komme i Champions League og ellers er i Europa League-gruppespillet. Det er jo en perfekt mulighed for en spiller, som har spillet ungdomsfodbold i HIK og har været vant til at træne om eftermiddagen som U17 og U19. Også i 2. division træner man om eftermiddagen.

- Nu kommer han i et fuldtidssetup, og i dagligdagen skal han stå over for Andreas Maxsø, der er markant bedre end dem, han har været vant til at møde. Så det gælder om at bide sig fast i truppen, lære tempoet, og når chancerne kommer - om det bliver i pokalen eller forhåbentlig nogle Superliga-indhop over tid det første halve år - skal han give det chancen. Men jeg tror, at alene de her reserveholdskampe med Brøndby de første seks måneder kommer til at rykke ham meget, siger Jonas Hebo Rasmussen til tipsbladet.dk om Brøndbys nye spiller.

Men man skal ikke forvente for meget for tidligt, for den 19-årige skal først vænne sig til tempoet i Brøndby og Superligaen.

- Når man kommer fra 2. division til Superligaen i den alder, er der en masse ting, man skal blive bedre til. Men jeg er ret tryg ved, at han og Brøndby har lagt en god plan. Han er ekstremt lærevillig og arbejder virkelig hårdt til træning, men der er helt basale ting, han skal lære. Han er så fysisk stærk, så han skal lære at bruge den fysik, for han får nok lov til at gå mere til den i Superligaen.

- Og så er der nogle tekniske ting - han skal blive endnu bedre til at afslutte - han kunne godt have lavet flere mål. Han kommer frem til chancer, men han skal putte endnu flere i nettet. Og så skal han blive bedre teknisk - det kommer af at være i træning med bedre spillere. Der bliver også noget med, at han skal vænne sig til tempoet, så boldene ikke så ofte hopper væk fra ham. Det er vigtigt i Superligaen, at man kan holde i bolden. Man skal ikke smide den væk.

- Sådan nogle ting skal han arbejde på, og jeg er fortrøstningfuld. Han har sindssygt mange gode ting, der bare lige skal skrues lidt mere på, og det er fedt, at det er i et Superliga-miljø, han skal være, ikke i 2. division, eller sågar 1. division. Jeg tænker, at hvis de 12 1. divisions-klubber ikke har kigget på ham, har de sovet i timen, for han kunne virkelig have rykket i 1. divison, så jeg er glad for, at det er endnu et skridt op, for så kan han udvikle sig mere, siger Jonas Hebo Rasmussen.

For HIK er det en rigtig god case, at man kan sende en spiller til Brøndby, og det viser også, at klubber med fordel kan kigge i divisionerne efter talenter. Christian "Greko" Jakobsen er en anden spiller, som Brøndby fandt i divisionerne, inden man solgte ham videre til SønderjyskE, og så er der også en af de nuværende talenter, Anis Ben Slimane, der kom fra AB.

- Ser man bort fra FC Nordsjælland, og skulle man vælge en klub i top seks at være ung spiller i, er det nok Brøndby, man vælger. Frendrup og "Jobbe" har de fået op fra deres egen ungdomsafldeing, og de har Anis Slimane, der er kommet fra AB over nogle andre klubber og har spillet divisionsfodbold, inden han slog igennem. De har Fallenius, der er på vej. Og så er der Jagvir Singh, der faktisk også kom fra HIK, som også byder sig lidt til. Det er en del unge spillere, og de har en god gruppe af kæmpetaleanter, som han kan læne sig op ad, siger Jonas Hebo Rasmussen.

I sin uofficielle debut scorede Salech torsdag to gange mod Herstedøster i en testkamp, som Brøndby vandt med 5-0, og det er en spændende spiller på 195 centimeter, som Brøndby har fundet.

- Jeg skrev også tillykke til ham i går. I de her træningskampe, når man møder så lavtrangeret et hold, som de gjorde, er det med bare at få nogle minutter. Det er jo sjovere at lave to end nul mål og sjovere at lave to end et. Han skal vise sig frem træning og i kamp, og det var da et skridt i den rigtige retning, og nu har han vist, at når han får bolden, kan han sparke den ind, siger Jonas Hebo Rasmussen.

Yousef Salech har fået en treårig aftale i Brøndby, og nu skal han konkurrere med spillere som Mikael Uhre, Simon Hedlund, Andrija Pavlovic og Oskar Fallenius om spilletid i angrebet.