Video : Tipsbladet
1. division

16 nye spillere: Det gider jeg ikke hvert halve år

Det strømmer til med afrikanske talenter i NordicBet Liga-klubben Jammerbugt FC.

Det har været en travl sommer i 1. divisionsklubben Jammerbugt FC. Også en anelse for travlt, fastslår cheftræner Bo Zinck i podcasten Ripodsen på Nordjyske.

Jammerbugt FC, der er oprykkere i landets næstbedste række, fik tidligere på året ny ejer i form af tyskeren Klaus Dieter Müller, og derudover har nordjyderne indgået et tæt samarbejde med de mangedobbelte svenske mestre fra Malmö FF.

Klaus Dieter Müllers plan med Jammerbugt FC er blandt andet, at klubben skal være springbræt for unge talenter fra Afrika, og det har medført en lind strøm af afrikanske spillere i Jammerbugt i år. I transfervinduet kom der hele 16 nye spillere til klubben - de otte fra Afrika.

Den første udmelding fra Jammerbugt-ejerne var, at der skulle hentes to til fire spillere fra Afrika, men klubben er endt med 12, og det medfører et enormt arbejde. Ikke mindst i forhold til integration i samfundet. 

- Jeg kan skrive nogle ting på mit CV om arbejde med udenlandske ejere og udenlandske spillere, som jeg ikke kunne før, og jeg er også blevet mere tålmodig. Så der er kommet mange ting ud af det her. Det er bare ikke noget, jeg gider at gøre hvert halve år, siger Bo Zinck i Ripodsten.

Dermed antyder cheftræneren, at han har en klar forventning om, at Jammerbugt FC ikke kommer til at hente afrikanske spillere i samme omfang i de kommende transfervinduer. 

Jammerbugt FC er på niendepladsen i NordicBet Ligaen efter syv kampe. Det er blevet til en enkelt sejr, som kom i hus på udebane mod Fremad Amager.