Video : Tipsbladet
Superliga

Får Lössl pladsen tilbage? Her er FCM-træners svar

Kan Jonas Lössl forvente at vade direkte tilbage i startopstillingen i FC Midtjylland, når han er klar igen? Vi har spurgt Bo Henriksen.

Elias Rafn Olafsson har været vikaren fra himlen i FC Midtjylland.

Den islandske tometermand har efter onsdagens pokalkamp mod Kjellerup IF vogtet målet i fem kampe for FC Midtjylland, og han har holdt buret rent i de fire. Søndag leverede han en toppræstation i Parken mod FC København.

Vejen for Elias Rafn Olafsson er blevet banet, fordi Jonas Lössl har været fraværende med en skade, men på et tidspunkt vender den danske landsholdsmålmand tilbage - hvornår vides ikke - og han er på papiret det klare førstevalg i FC Midtjylland. Bare spørg Jesper Hansen, der nu er i AGF.

Men kan Jonas Lössl forvente at vade direkte tilbage i målet på bekostning af Elias Rafn Olafsson, der har gjort det så fremragende?

- Nu har Lössl jo kun trænet tre-fire gange den seneste måneds tid, og når han er tilbage på niveau, kigger vi på det. Det er jo den første præmis, at han skal være helt klar. Så må vi tage den derfra, siger FCM-træner Bo Henriksen til tipsbladet.dk.

Hvis Lössl var på 100 procent lige nu, ville han så få sin plads tilbage i næste kamp?

- Der er jo ingen sikkerheder i fodbold. Elias har stået nogle gode kampe, og alt efter, hvornår Lössl er tilbage, kan det være, han står endnu flere gode kampe. Det kan også være, han får et formdyk. Det ved man jo ikke, men Jonas Lössl er super, super, super dygtig og en god målmand for os.

Men der er åben konkurrence om målmandsposten i FCM eller hvad?

- Sådan er det sgu for os alle sammen. Det kan gå stærkt, lige meget om du er træner, angriber eller målmand. 

FC Midtjylland-træneren fastslår, at han er "voldsomt imponeret" over 21-årige Elias Rafn Olafsson.

- Jeg vidste jo godt, at han var god. Han er sgu voldsom, siger Bo Henriksen og tilføjer:

- Han var med os på træningslejr i Polen, da Lössl var med landsholdet, og der så vi, hvor god han var. Vi har hele tiden vidst det, og det er et privilegie ud over det sædvanlige at have to så dygtige målmænd. Det skal vi være stolte og glade over.

Næste opgave for FC Midtjylland er søndag eftermiddag mod Randers FC.