Video : Tipsbladet
Europa League

FCM-profils gensyn: Det var der, jeg blev en mand

Awer Mabil glæder sig til at komme tilbage til Portugal, hvor han var udlejet for nogle år siden, og hvor han udviklede sig meget.

Når FC Midtjylland på torsdag gæster SC Braga i Europa League, vil det for de fleste være mødet med en helt ukendt modstander. For Awer Mabil vil det både være et gensyn med et hold og et land, som han kender fra tidligere.

Mabil tilbragte sæsonen 2017/18 på udleje hos Paços Ferreira i den portugisiske liga. Her stiftede han bekendtskab med både Braga og Portugal. Især sidstnævnte glæder han sig til at se igen.

- Jeg har gode minder fra mit år i Portugal. Det var der, jeg for alvor blev en mand, fordi jeg tog til et nyt land med en helt ny kultur, efter jeg havde vænnet mig til tilværelsen i Danmark, og jeg udviklede mig meget som spiller, siger Awer Mabil til fcm.dk.

- Portugal er et af mine favoritsteder i verden. Der er mange venlige mennesker, og jeg kan godt lide kulturen dernede. Jeg følger stadig lidt med i, hvordan det går i klubben (Paços Ferreira, red.), og jeg snakker af og til med et par tidligere holdkammerater derfra.

Man må på Mabil og FC Midtjyllands vegne håbe, at de danske vicemestre klarer sig noget bedre torsdag aften, end Mabil og Paços Ferreira gjorde, da han var udlejet til Portugal. Det ene opgør tabte Mabil og co. med 3-0, det andet med 5-1.

Seneste trupnyt fra FC Midtjylland er, at anfører Erik Sviatchenko forventer at spille kampen, efter han måtte udgå i weekendens Superliga-opgør.