Video : Tipsbladet
Europa League

BIF på meget svær mission i Skotland

Et vigtigt opgør for begge mandskaber, der pointmæssigt har fået en svær start på gruppespillet i Europa League. Hjemmeholdet er klart mest under pres.

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 21.00
Spillested: Ibrox Stadium, Glasgow i Skotland
Dommer: Fran Jovic, Kroatien
På TV: TV 2 Sport X
Hashtag: #eldk

Holdnyt:
Rangers FC:
De skotske mestre går ind til opgøret mod de danske mestre fra Brøndby IF med et pres på skuldrene. For skotterne har ikke fået point i de første par runder af Europa League-gruppespillet, så skal man videre og spille europæisk i foråret, kræver det, at man kommer forbi Brøndby IF i stillingen.

Der er blevet sagt og skrevet en del om klubbens cheftræner, Steven Gerrard, der sættes i forbindelse med trænerjobbet i Newcastle United, som Steve Bruce aktuelt har. Det er ventet, at den engelske klub vil hente en ny træner ind, og Gerrard har ikke just meldt sig ud af kampen om jobbet, da han kalder det for spændende, hvad der foregår i Newcastle.

Mens Brøndby IF som mestre har haft svært ved at finde formen fra sidste sæson, er Rangers FC også i denne sæson øverst i den skotske ligatabel, og dermed har man altså holdt niveau.

Brøndby slipper for Glen Kamara, da han sidder ude med karantæne. Filip Helander ventes fortsat at være ude efter en operation.

Brøndby IF:
De blå-gule åbnede med et enkelt point hjemme mod Sparta Prag, men klubben kom ned på jorden igen, da det endte med et nederlag på 0-3 ude mod Olympique Lyon. De danske mestre er dog fortsat på den tredjeplads i gruppen, der vil give adgang til Conference League i foråret, da Rangers FC endnu ikke har fået point.

I Superligaen har Brøndby fået gang i det og er kommet i top seks, så det er et BIF-hold, der kommer i form til det svære opgør i Glasgow.

Niels Frederiksen er uden den langtidsskadede Rasmus Wikström, der heller ikke er blevet registreret til efterårets Europa League. Mads Hermansen er også ude, mens Mathias Greve er tilbage, efter han ikke spillede i weekenden. Peter Bjur, der ikke har spillet en førsteholdskamp i denne sæson, er udtaget.

Det danske mandskab kan også glæde sig over, at Blas Riveros fik comeback mod Vejle og var med til at vende 1-2 til en sejr på 3-2, selv om han blot spillede 11 minutter. Han er nok ikke helt klar til at spille fra start, men viste gode takter i de få minutter, han fik på banen. 

Karantæner: 
Rangers FC: Glen Kamara
Brøndby IF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Rangers FC (4-3-3): McGregor - Tavernier, Balogun, Goldson, Barasic - Lundstram, Aribo, Davis - Hagi, Morelos, Roofe

Brøndby IF (3-5-2): Mikkelsen - Rosted, Maxsø, Tshiembe - Bruus, Radosevic, Slimane, Frendrup, Mensah - Hedlund, Uhre

Profilen:
Apropos Newcastle, forsvarsspiller og Rangers-kaptajn James Tavernier fik sin opdragelse i netop Newcastle United, men han fik aldrig et gennembrud i klubben fra det nordøstlige England. Det var først, da han kom til Rangers FC, at det for alvor lykkedes for forsvarsspilleren at få et gennembrud. Siden har han lagt på, og Brøndby gør klogt i passe på ham - siden starten på sæsonen 2018/2019 har backen scoret 29 gange i 94 ligakampe. Han sparker godt nok også straffespark for Rangers, men det er stadig et voldsomt antal mål for en forsvarsspiller. 

Vidste du, at...
Det er ikke mere end et par år siden, at Rangers FC slog et andet dansk hold ud af Europa. FC Midtjylland mødte den skotske klub i Europa League-kvalifikationen i 2019/2020-kvalifikationen og røg ud til et dengang bedre Rangers-hold.

Dom:
Det bliver en svær kamp for Brøndby IF, der godt nok får fin støtte af tilskuerne, men også må forvente at komme under tryk fra mange tusinde skotske fans, der er på plads til kampen.

Selv om BIF's form har været bedre den seneste tid, tror vi ganske enkelt, at Rangers er en tand for svær en modstander for Brøndby IF. 2-0 til hjemmeholdet.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: