Solbakken advarer: HJK og Riga er ingen walkover
Foto: Getty Images
Champions League

Solbakken advarer: HJK og Riga er ingen walkover

Hverken HJK Helsinki eller Riga FC bliver nogen let modstander for FC København, slår Ståle Solbakken fast.

Der bliver intet Champions League-gruppespil for FC København for i denne omgang.

Det er konklusionen efter tirsdagens kvalifikationskamp mod Røde Stjerne, som endte med at vinde straffesparkskonkurrencen og dermed avancere til næste kvalifikationsrunde.

Men der er stadig chance for et europæisk gruppespil, og besejrer FCK vinderen af opgøret mellem HJK Helsinki og Riga FC, får klubben en plads i Europa League-gruppespillet.

Og det bliver spillerne nødt til at vende fokus mod, understreger midtstopperen Victor Nelsson.

- Nu kan vi være kede af det og være skuffede, og så må vi se videre. Vi har stadig en Superliga og en Europa League i næste uge.

- Alle vil selvfølgelig helst i Champions League, men vi er alle sammen klar over, at det er svært at komme dertil. Det er ikke umuligt, vi kunne sagtens være gået videre i dag (tirsdag, red.) og mod Young Boys, men når det kommer ud i et straffesparksdrama, er det fifty-fifty, konstaterer Nelsson ifølge Ritzau efter nederlaget.

Om det bliver finske HJK eller lettiske Riga, afgøres torsdag aften i Helsinki. Den første kamp i Letland sluttede 1-1.

Men uanset hvilket hold det bliver, skal FCK berede sig på hård modstand, advarer FCK-manager Ståle Solbakken.

- Det er ikke nogen walkover, selv om vi skal møde et finsk eller lettisk hold. Hvis vi skal til Finland, bliver det på kunstgræs, og de slog Røde Stjerne på hjemmebane og holdt dem langt hen ad vejen i den første kamp.

- Nu skal vi grave os op igen og vise, at vi ikke hænger med kasketten. Vi har ikke haft modgang endnu. Selv om vi har seks-syv nye i startopstillingen, er det kørt på skinner, siger Solbakken.

Nederlaget tirsdag aften - om end det ikke var i ordinær spilletid - var det første i denne sæson for FC København, der havde vundet syv af sine otte første kampe forinden.

Når FCK frem til gruppespillet i Europa League, vil det være klubbens 13. europæiske gruppespil på 14 sæsoner.