Video : Tipsbladet
Europa League

Gary Neville om United: De vinder ikke noget med børn

Gary Neville mener, at det ikoniske "man vinder ikke noget med børn"-citat opsummerer Manchester Uniteds nuværende situation perfekt.

Tilbage i 1990'erne sagde Alan Hansen, efter et United-premierenederlag til Aston Villa, at Sir Alex Ferguson havde prioriteret forkert ved at sætte sin lid til ungdommen.

Men "man vinder ikke noget med børn"-citatet gav bagslag, og den berømte "Class of '92" var medvirkende til, at Manchester United blev en af de mest dominerende krafter i engelsk og europæisk fodbold.

Gary Neville var en del af "Class of '92," og den tidligere forsvarsspiller var blandt andet med til at vinde otte mesterskaber over en 19-årig periode, men den nuværende TV-ekspert mener, at Alan Hansens udtalelse allerede dengang havde en pointe.

- Jeg har sagt mange gange, at Alan Hansen havde ret. Man vinder ikke noget med børn. Class of '92 vandt ikke Premier League-titlen. Vi havde Steve Bruce, Gary Pallister, Roy Keane, Eric Cantona, Brian McClair og Peter Schmeichel, siger han til The Gary Neville Podcast og fortsætter:

- Vi havde verdensklassespillere og to af de bedste, centrale forsvarsspillere nogensinde.

Neville mener samtidig, at citatet også opsummerer situationen for den nuværende United-trup ganske godt.

- Jeg pointerede søndag, at der ikke rigtigt er noget tilbage af de mere end 7,5 milliarder kroner, der er blevet brugt de sidste syv eller otte år. Der er knogler tilbage af truppen og nogle unge spillere fra akademiet, som ikke har kostet så mange penge.

- Potentielt er der David De Gea, som har problemer. Der er også Harry Maguire, men der er stadig et stort stykke genopbygningsarbejde at gøre.

Manchester United er på ottendepladsen i Premier League efter de første seks spillerunder af sæsonen.