Video : Tipsbladet
Champions League

Pochettinos kæmpe Neymar-fejl: Hvorfor gjorde han det?

Det har vakt stor undren, at Mauricio Pochettino seks dage før braget mod Barcelona valgte at sende Neymar i aktion mod et hold fra Ligue 2.

For tredje gang i løbet af de seneste fire sæsoner må Paris Saint-Germain klare sig uden Neymar i 1/8-finalerne i Champions League, efter at brasilianeren onsdag måtte udgå i Coupe de France-opgøret mod Caen

- Jeg er meget ked af det, og smerten er enorm, lød det efterfølgende fra brasilianeren på Instagram, der nu står til at misse begge opgør mod Barcelona.

Efter Caen-kampen forsvarede Mauricio Pochettino sin beslutning om at involvere Neymar i pokalkampen 

- Hvis jeg ikke havde spillet med Mbappé eller Neymar, så ville I have bebrejdet mig, lød Pochettinos udfald mod journalisterne på pressemødet.

Hvorfor skulle Neymar i aktion?
Men ifølge Goal-skribenten Robin Bairner, der følger Ligue 1 tæt, er der ingen tvivl om, at Mauricio Pochettino i den grad har jokket i spinaten. Under overskriften 'Pochettinos store fejl: Hvorfor brugte han Neymar mod Caen inden Barcelona-kampen?' har Bairner således analyseret parisernes ærgerlige situation.

- Sidste sæsons Champions League-finalister går ind til 1/8-finalen mod Barcelona uden holdets vigtigste spiller, som på unødvendig vis går glip af kampen, skriver Bairner.

- Blot seks dage før, at Mauricio Pochettinos mandskab skulle møde Barcelona på Camp Nou, blev den brasilianske superstjerne sendt i aktion for PSG i Coupe de France-kampen mod Caen. Det var en kamp, han ikke behøvede at spille. 

Ifølge Bairner var der absolut ingen grund til at inkludere superstjernen i en kamp mod et hold, der ligger på 11. pladsen i den næstbedste række. 

- Kort sagt var det ikke en kamp, hvor holdet havde brug for historiens dyreste spiller. 

En neglebider
Robin Bairner peger på, at Mauricio Pochettino efterfølgende brokkede sig over manglende beskyttelse fra de franske dommere. Ifølge skribenten kan det dog næppe have overrasket mange, at det undertippede Caen-mandskab valgte en fysisk tilgang i forsøget på at stoppe Neymar. 

Virkeligheden er nu den, at Paris Saint-Germain meget vel kan være blevet sendt ud af Champions League, når Neymar igen er blevet klar efter sin skade. Angel Di Maria er således også skadet, og Kylian Mbappé er ikke i god form. 

- Et opgør, hvor chancerne for sejr så rigtig gode ud, ser nu ud til at blive en neglebider, påpeger Bairner. 

Det første opgør mellem Paris Saint-Germain og Barcelona spilles på Camp Nou på tirsdag. Returkampen spilles i Paris den 10. marts.