Video : Tipsbladet
Generelle

Slår Danmark i finalen: Supercomputer forudser chokerende EM-vinder

Et schweizisk analysefirma har regnet sig frem til, at Danmark ender med sølvmedaljer ved den kommende EM-slutrunde.

Danmark når hele vejen til finalen ved EM, hvor Kasper Hjulmands tropper dog taber med 3-2 til Tjekkiet på Wembley.

Sådan lyder forudsigelsen fra en supercomputer, som den schweiziske sportsdata-virksomhed Sportradar har sat til at forudsige resultaterne ved den kommende EM-slutrunde. Det skriver den engelske avis Daily Mirror

Slår England i semifinalen
Tjekkiet har aldrig tidligere vundet en slutrunde, og det må da også anses for at være et mirakel i stil med Grækenlands triumf i 2004, hvis tjekkerne ender med at løfte EM-trofæet på Wembley.

Ifølge supercomputeren kommer Danmark til at besejre England i semifinalen. 

Det lyder på mange måder som en noget mærkværdig forudsigelse, men Werner Becher - Sportradars regionale chef i Europa, Mellemøsten, Afrika og Latinamerika - peger på, at fodbold er en uforudsigelig størrelse.

- Vi har gjort brug af alle vores tekniske værktøjer for at simulere turneringen. Vi har processeret millioner af data fra de seneste 20 år for at udpege det hold, der vinder. Fodbold er uforudsigeligt, hvilket er en af de ting, vi elsker ved spillet. Men der er næppe mange fans, der ville have gættet på en finale mellem Tjekkiet og Danmark, lyder det således, ifølge Daily Mirror, fra Werner Becher.

En anden supercomputer pegede tidligere på ugen på, at Danmark vil blive slået ud af Tyrkiet i 1/8-finalen