Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-helt: Kan ikke finde på bedre afslutning

David Ousted rundede sin karriere af med to reddede straffespark, som sendte pokalen til FC Midtjylland.

FC Midtjylland vandt torsdag eftermiddag pokalturneringen med en finale-sejr over OB, hvor det endte med 0-0 efter ordinær- og forlænget spilletid. Derfor skulle der straffesparkskonkurrence til, hvor helten blev FCM-målmand David Ousted med to redninger.

Han havde ellers trukket sig tilbage i december, men droppede pensionen for et halvt år i FCM, hvor dette altså blev karrierens sidste kamp. Netop at slutte af på den måde er stort for ham. Det fortæller han om i et interview med DR1.

- Jamen, det er vanvittigt. Jeg har svært ved at finde ord lige nu. Jeg kunne ikke have fundet på en meget bedre afslutning på det hele. For den her klub, der har taget så godt imod mig. For drengene i omklædningsrummet. Jeg er lykkelig, lyder det fra David Ousted.

FCM-helten peger desuden på, at han ikke havde regnet med, at han skulle komme til at spille så stor en rolle, da han valgte at tage et halvt år i FCM, hvor han egentlig udset til at være reserve for Elias Olafsson, som brækkede armen midt i forårssæsonen og dermed åbnede op for en del flere kampe end forventet.

- Jeg er rigtig glad for, at det kunne blive min rolle. Det skylder jeg klubben og drengene, forklarer Ousted.

Han peger derudover på, at han havde forberedet sig godt på sparkene fra OB sammen med målmandstræner Lasse Heinze.

- Og så var der den lille smule held, som man skal bruge som målmand. Det var der i dag, fastslår FC Midtjylland-målmanden.

For midtjyderne spillede Henrik Dalsgaard også en stor part i kampen. Læs mere om det her.