Video : Tipsbladet
Landshold

Ingen bekymring: Det er også min plads for Danmark

Den danske angriber har store drømme om VM i Qatar, hvor han anses en plads som angriber, og det ændrer et formationsskifte i hans klub ikke på.

Marcus Ingvartsen går en skæbnesvanger halvsæson i møde, hvor han selv har store drømme og mål.

Det første er at få spilletid, og her er det blot blevet til 14 minutter i løbet af sæsonens første to kampe, derudover vil han score mål som angriber, så han kan indfri sin helt store drøm om at komme med landsholdet til Qatar.

Drømmen er kommet et skridt tættere, da han er skiftet til Mainz 05 på en permanent aftale, hvor de ser ham som angriber. Det er også den rolle, som Kasper Hjulmand ser landsholdsbobleren have for Danmark.

I Union Berlin blev han brugt på midtbanen, og nu er Mainz' danske cheftræner, Bo Svensson, gået over til en 4-3-3-formation med to offensive midtbanespillere, men det giver ikke bekymring hos Marcus Ingvartsen.

- Nej, de tre positioner er de samme, som jeg er berettiget til på det danske landshold. Derfor er mit fokus på at indtage en af dem i Mainz så mange weekender som overhovedet muligt. Jeg gør alt hvad jeg kan for at komme i topform og i startopstillingen, siger danskeren til Kicker.

Marcus Ingvartsen har en landskamp på cv'et tilbage fra 2021, og nu håber han på, at masser af mål og spilletid som en af tre angribere kan bringe ham tilbage. Situation kan dog ændre sig, hvis minutterne ikke bliver flere.

- Hvis det bliver ved sådan her, så vil det selvfølgelig være en anderledes situation, men sæsonen er lige begyndt og jeg tror på mig selv, på Mainz og holdet. Jeg har stadig en rigtig god fornemmelse omkring den nye sæson.

Det er fortsat tidligt på sæsonen, så der er stadig masser af muligheder tilbage for den 26-årige angriber, så længe han kan holde sig skadesfri. Det var et problem i sidste sæson, hvor han var udlejet til Mainz fra Union Berlin.

Her nåede han 27 kampe og scorede syv mål, inden aftalen blev vekslet til en permanent en af slagsen. I denne sæson er det blevet til 14 minutter i pokalturneringen, mens han sad på bænken i første spillerunde af Bundesligaen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.