Video : Tipsbladet
Conference League

Ex-West Ham-dansker: Viborg kan give dem et chok

West Ham kan sagtens få problemer mod Viborg, vurderer han.

Viborg er på forhånd ikke spået mange chancer, når de torsdag gæster West Ham i Conference League.

London-klubben spillede i sidste sæson længe med i toppen af Premier League, og selvom Viborg også gjorde en god figur i Superligaen, er der kæmpe forskel på de to mandskaber. Det slår den tidligere West Ham-dansker Marc Rieper fast.

- Da jeg skiftede til Brøndby i midten af 90'erne, var afstanden mellem de bedste Superliga-hold og nogle af midterholdene i Englands bedste række nok ikke så stor, men under denne Premier League-æra har engelsk fodbold virkelig flyttet sig. Premier League er blevet umådelig, og derfor er der kæmpe forskel på West Ham og Viborg før de to kampe.

- Det bliver en kæmpe oplevelse for alle de danske spillere, og det er en fantastisk lodtrækning for klubben. I sidste uge snakkede jeg med en af Viborgs direktører, og han fortalte mig, at det nok bliver den største kamp i klubbens historie, siger han til West Hams hjemmeside.

Marc Rieper advarer desuden Viborg mod et par af West Hams profiler.

- Under træner Jacob Friis er de blevet et solidt hold, som altid forsøger at spille god fodbold, men man skal også huske på, at denne Hammers-trup er fuld af suveræne fodboldspillere. Som tidligere forsvarsspiller ville jeg helst ikke op mod Michail Antonio. Han er virkelig en håndfuld. Han falder ned i banen, trækker sin modstander med sig, er så stærk i luften og har desuden en utrolig fart.

- En anden håndfuld er Jarrod Bowen, der har udviklet sig meget det seneste års tid, hvor han har scoret masser af mål og er kommet ind på det engelske landshold.

Han fremhæver desuden Declan Rice og siger, at Viborg får meget svært ved at spille sig videre. Han vil dog ikke udelukke noget, hvis West Ham undervurderer det danske mandskab.

- Det er tydeligt, at det bliver op ad bakke for Viborg over to kampe, men i Danmark vil West Ham finde ud af, at Viborgs stadion er meget intimt, og at fansene er meget tæt på banen. Der er plads til 10.000, men de kunne have solgt to eller tre gange så mange billetter. Så uanset hvad der sker på London Stadium, kommer der til at være en fantastisk atmosfære til returkampen.

- Viborg vil uden tvivl forsøge at få noget med hjem, så der er alt at spille for på deres eget stadion. Selvom der sandsynligvis kun er ti procents chance for, at Viborg går videre til gruppespillet, skal West Ham stadig være opmærksomme, for hvis de ikke er oppe på tæerne i begge kampe, kan de få sig et grimt chok.

Den første kamp spilles torsdag klokken 20.45 i London.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.