Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

FC Midtjylland har en ny mand på sidelinjen, når de gæster Brøndby Stadion i syvende spillerundes sidste opgør.

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Mikkel Redder
På TV: TV3+
Hashtag: #biffcm #sldk

Holdnyt:
Brøndby IF
Brøndby IF har haft en svingende start på sæsonen, hvor man kun har sejret to gange i løbet af sæsonens første seks runder. Niels Frederiksen skriger på offensive forstærkninger, men indtil videre har man endnu ikke hentet nye ansigter til offensiven.

Derfor er Brøndby-cheftrænerens opgave heller ikke blevet nemmere mod FC Midtjylland, hvor man med al sandsynlighed må undvære flere af holdets profiler. Andreas Maxsø, Kevin Mensah og Carl Björk sidder ude med skader.

Mads Hermansen, Simon Hedlund og Blas Riveros har også siddet ude med skader de seneste kampe, og det gør de formentlig også mod FC Midtjylland. Sebastian Sebulonsen bør snart være klar til at starte igen, så Daniel Wass ikke skal gemmes væk på højre back.

Brøndby IF har ingen spillere i karantæne.

FC Midtjylland
På den jyske hede er der sket ting og sager i den forgangne uge, hvor man har ansat en ny cheftræner i Albert Capellas. Det er et interessant valg, da den FC Barcelona-opdragede fodboldtræner sværger til 4-3-3 og boldbesiddende fodbold, hvilket strider imod FCM's powerfodbold.

Buddet herfra bliver også, at FC Midtjylland ændre formation fra deres velkendte bagkæde med tre mand til fire nede bagved. Til forsvaret må Albert Capellas se bort fra Henrik Dalsgaard, der har karantæne. Til gengæld råder han over Juninho, der er tilbage fra sin karantæne.

Albert Capellas må også undvære Raphael Onyedika, der er i Belgien for at færdiggøre de sidste detaljer, inden han kan tørne ud for Club Brugge.

Karantæne:
Brøndby IF: Ingen

FC Midtjylland: Henrik Dalsgaard

Bud på startopstillinger:
Brøndby IF (4-3-3): Mikkelsen - Sebulonsen, Rosted, Tshiembe, Cappis - Wass, Radosevic, Bell - Slimane - Kvistgaarden, Divkovic

FC Midtjylland (4-3-3): Olafsson - Andersson, Sviatchenko, Gartenmann, Paulinho - Charles, Sørensen, Evander - Isaksen, Dreyer, Sisto

Profilen:
Med en forventning om, at Sebastian Sebulonsen er tilbage på højre back, så bliver det hamrende interessant at følge Daniel Wass, der bliver rykket op på midtbanen. Her vil han få en større indflydelse på Brøndbys spil, og det skal blive meget interessant at følge ham.

Vidste du, at...
Albert Capellas har mødt FC Midtjylland fem gange under sin tid som assistenttræner for Brøndby IF fra sommeren 2014 til sin afgang ved årsskiftet i 2015. To gange vandt han, to gange spillede holdene uafgjort, mens FCM vandt første møde med Albert Capellas på sidelinjen.

Dom:
Brøndby IF har det svært, og fraværet af flere af deres profiler gør det ikke nemmere. Omvendt skal FC Midtjylland formentlig igang med en helt ny stil under Albert Capellas, som han næppe har nået at fintune på de få dage han har været i klubben. Buddet bliver, at de to hold spiller uafgjort. 2-2 ender det i en underholdene affære på Brøndby Stadion.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.