Video : Tipsbladet
Benelux

Dansker nægtede: Fængselsdømt skal ikke sælge mig

Casper Nielsen var blevet lovet et skifte denne sommer, men da en mellemmand med et blakket ry blev sat til at styre handlen måtte han banke i bordet.

Casper Nielsen smadrede den belgiske liga i sidste sæon for Union SG.

Det gjorde ham glohed, da transfervinduet slog sine døre op. Casper Nielsen og Union SG havde aftalt, at sommeren skulle byde på et skifte for midtbanespilleren, men uden Casper Nielsens viden havde Union SG hyret en shady mellemmand ved navn Mogi Bayat til at styre handlen.

Det fortæller han inden landsholdets træning i Helsingør til den skrevne presse.

- Jeg får så af vide efter de første bud er landet, at klubben har ansat en agent, som får fuld mandat til at styre handlen med mig. Det har jeg aldrig hørt om før. Det er en, der hedder Bayat [Mogi Bayat, red], som ikke har et særligt godt ry i Belgien. Han har været impliceret i nogle sager og blandt andet været i spjældet.

- Det endte med at blokere nogle ting, fordi interesserede klubber ikke ville snakke med ham, for de ville kun tale direkte med klubben [Union SG, red.]. Til sidst måtte jeg banke i bordet og sige, at nu skulle den her leg stoppe, siger Casper Nielsen.

Mellemmanden blev sidenhen koblet fra handlen, og Casper Nielsen fik sit drømmeskifte til Club Brugge opfyldt, men han undrer sig meget over, at mellemmanden lige pludselig skulle stå for salget.

- Man kan sige det lidt sådan, at lige pludselig fik jeg en ny sportsdirektør. For mig var det bare mærkeligt og unødvendigt, for der var masser af interesse, og vi skulle nok finde en løsning. Det skabte meget mere forvirring, og det blokerede måske også nogle ting. Fordi nogle var ikke interesseret i at snakke med ham, men klubben havde givet fuldt mandat til ham om at styre tingene. Der var nogle ting, som jeg selv måtte ind og reagere på, for jeg synes, at det var meget mærkeligt, at jeg ikke blev inddraget i det.

28-årige Casper Nielsen har siden fået en flot start på eventyret i Club Brugge, hvor han er fast mand, og i midtugen var han med til at slå FC Porto i Champions League med 4-0. Club Brugge var hele tiden midtbanespillerens førsteprioritet.

- Selvfølgelig lytter man til alting, men der var ingen tvivl om, at da jeg i starten af vinduet havde en snak med Brugge fandt jeg ud af, at det ville være et super fedt match. Det var min førsteprioritet. Jeg havde en god fornemmelse, har det godt i Belgien, har et godt navn her og så spiller vi Champions League.

Casper Nielsen forlod OB til fordel for Union SG i den næstbedste belgiske række i 2019. Siden er formbarometret blot gået en vej. Nu er han blandt de bedste midtbanespillere i Belgien, hvor han kæmper med om mesterskabet og spiller Champions League, hvilket også har bragt ham ind i landsholdsvarmen.