Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand missede VM: Landsholdet er en kæmpe drøm

Ærgrelse, men ikke skuffelse. Sådan vil Serie A-danskeren Morten Hjulmand beskrive sin reaktion på, at han ikke kom med til VM i Qatar.

Han har været fast mand i Serie A i denne sæson, tilmed som anfører for Lecce, men Morten Hjulmand blev forbigået, da Kasper Hjulmand i slutningen af november udtog Danmarks VM-trup.

Men selvom Morten Hjulmand virkelig gerne ville være have været med i Qatar, så føler den unge midtbanespiller ikke, at han blev udsat for en uretfærdighed ved at blive udeladt. 

- Selvfølgelig blev man da ærgerlig over ikke at skulle med til en så stor slutrunde. Men på anden anden side vil jeg ikke sige, at jeg blev skuffet, for jeg havde ikke været en del af det hold, som landstræneren havde skabt under EM, forklarer Morten Hjulmand til Tipsbladet. 

- Den gruppe, han havde skabt, havde jeg jo ikke været en del af. Så på den måde kunne jeg godt se, at det var mange af de samme spillere, der skulle med igen. Jeg var mere ærgerlig end skuffet, vil jeg sige.

2022 har været et stort år i Morten Hjulmands karriere, hvor midtbanespilleren rykkede op i Serie A, blev gjort til anfører i Lecce og i sommer blev udtaget til Danmarks Nations League-trup. Så hvad har Morten Hjulmand som drømmescenarie for 2023?

- Det ville nok være at blive i Serie A med Lecce, lyder midtbanespillerens kortfattede svar. 

Og hvad med i forhold til landsholdet?

- Det er svært at forholde sig til landsholdet, fordi jeg ikke har været en del af det. Så det kan jeg simpelthen ikke svare på.

- Jeg har jo sagt før, at det er en kæmpe drøm at komme på landsholdet. Men lige nu spiller jeg jo i Lecce, og jeg er anfører der, så det er det, jeg forholder mig til. Så derfor er den største drøm for mig lige nu at blive i Serie A med Lecce.

Morten Hjulmand blev udtaget til landsholdet i juni, hvor Danmark spillede fire Nations League-kampe. Midtbanespilleren kom dog ikke i aktion og dermed har han stadig sin landsholdsdebut til gode.