Video : Tipsbladet
Landshold

I stormvejr: Fransk forbundspræsident fjernet

Noel Le Graet er blevet midlertidigt suspenderet fra posten som præsident for det franske fodboldforbund.

Det franske fodboldforbunds præsident Noel Le Graet er kommet i stormvejr. Det kommer efter hans udtalelser om den franske træner og legende Zinedine Zidane i sidste uge.

Derfor er han nu blevet midlertidigt fjernet fra posten. Det skriver en række medier herunder L'Equipe.

I stedet kommer det til at være vicepræsident Philippe Diallo, der nu tager over på midlertidig basis. Det er blevet besluttet på et hastemøde onsdag, og næste skridt i sagen handler nu om, hvad det franske sportsministerium kommer frem til i sagen.

Det forventes at tage to uger.

Tirsdag blev Le Graet afhørt i sagen, som handler om, at han skulle have udtalt, at han var fuldstændig ligeglad med, hvor Zidane skulle hen i forbindelse med, at han ikke er blevet fransk landstræner - og at man i stedet har valgt at fortsætte med Didier Deschamps, som førte franskmændene til VM-finalen i december.

Han pegede også på, at han ikke er så interesseret i Zidane.

- Han kan rejse hen, hvor han vil, måske til en klub. Hvis Zidane prøver at kontakte mig? Bestemt ikke. Jeg ville ikke engang tage telefonen, sagde le Graet til radiostationen RMC.

Zidane har været uden trænerjob siden 2021, hvor han forlod Real Madrid efter blandt andet tre Champions League-triumfer.

Mbappe har også blandet sig i sagen, hvor han kalder udtalelserne for respektløse. Læs mere om det her.