Video : Tipsbladet
Generelle

FCK-helt truede sig til skifte: Pengene var vilde

Tidligere FC København-spiller tog alle midler i brug for at sikre sig selv et økonomisk godt skifte.

I FC København var Sölvi Ottesen i flere sæsoner en stor profil i klubbens midterforsvar.

Til sidst var kroppen dog ved at være slidt, og så begyndte mere økonomisk attraktive tilbud at lokke den bomstærke islænding, der også ville sikre sig til dagen og vejen efter karrieren.

I 2013 forlod han så FC København til fordel for den russiske klub Ural. Efter to sæsoner i Rusland lokkede kinesiske klubber så med en endnu større pose penge, og her tog Sölvi Ottesen alle midler i brug for at sikre sig sit skifte.

- Jeg måtte true ham (præsidenten). Den kinesiske klub havde allerede tilbudt mig næsten fem millioner kroner, tror jeg, og de havde også allerede vist mig min løn. Det var langt mere, end jeg fik i Rusland, siger Sölvi Ottesen ifølge Fótbolti.net.

- Jeg sagde: "hør her, du fik mig gratis, og de tilbyder mig næsten fem millioner kroner, det tager du bare imod." Hvis du ikke tager imod det, så vil jeg nok være skadet i resten af sæsonen.

Sölvi Ottesen fik gennemført sit skifte, da han byttede Ural ud med JS Guoxin Sainty, som blev den første af flere klubber i både Kina og Asien. I 2018 drog han retur til Island, og tre år senere stoppede han så karrieren.

I FC København opnåede Sölvi Ottesen heltestatus, da hans hovedstødsscoring mod Rosenborg BK i 2010, sikrede FC København en plads i Champions League-gruppespillet.

Stopperen nåede 97 kampe i Superligaen, hvor han foruden FC København også spillede for Sønderjyske.