Video : Tipsbladet
Superliga

Alpha fortsætter stemningsboykot i Brøndby

Brøndby-fangruppen Alpha indstiller alle tribuneaktiviteter resten af sæsonen.

Det er bestemt ikke alle Brøndby-fans, der hilser Global Football Holdings velkommen som nye ejere i traditionsklubben, og i protest mod de amerikanske ejere valgte en stor gruppe tilhængere at fremføre et stemningsboykot i dele af efterårssæsonen. 

Det er fangruppen Alpha, der har valgt at indstille alle tribuneaktiviteter, og det fortsætter sæsonen ud. Det meddeler Sydsiden Brøndby i en pressemeddelelse.

- I Alpha ønsker vi altid det bedste for Brøndby IF. Vi ønsker ikke en konflikt med det nye ejerskab blot for konfliktens skyld. Men vi har – som tidligere beskrevet – konkrete bekymringer og en principiel modstand imod, hvad de nye ejere repræsenterer.

- Vi kommer aldrig til at støtte det nye ejerskab. Men via en aftale mellem Fanafdelingen og ejerskabet, som indeholder garantier for, at vores klubs identitet bliver bevaret og ikke bliver udnyttet til ejernes interesse, vil der være en vej frem.

- Da nyheden om det nye ejerskab blev offentlig d. 28. oktober, meldte vi ud, at Alpha indstillede alle tribuneaktiviteter frem til vinterpausen. Vi forlænger nu dette stemningsboykot frem til tidligst sommerpausen – eller indtil en tilfredsstillende aftale er vedtaget.

- Vi vil igen understrege, at et stemningsboykot ikke er det, vi ønsker. Vi har via dialog med klubbens ledelse forsøgt med alle alternative midler at undgå den her situation – indtil videre uden held. Vi har dog måtte indse, at de punkter, vi mener skal være i en aftale, ikke bliver imødekommet af det nye ejerskab uden et massivt pres fra fanmiljøet.

- Vi ved, at Brøndby IF kan fungere uden Alpha. Men vi ved også, at Brøndby IF ikke kan fungere uden den værdi som skabes af tusindvis af frivillige fans uge efter uge. Derfor mener vi, at et kollektivt stemningsboykot fra alle fans på både ude- og hjemmebane kan skabe det pres, som skal til for, at en aftale kan opnås, lyder det i pressemeddelelsen. 

Brøndby spiller årets første hjemmekamp den 19. februar mod AC Horsens. 

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE