Video : Tipsbladet
Superliga

Tipsbladets dom: Familiens ære reddet i gyserkamp

Tipsbladet zoomer ind på Superliga-bundbraget mellem Lyngby Boldklub og AaB.

Lyngby Boldklub - AaB 2-1 (1-1)

1-0 Petur Knudsen (24.)

1-1 Lars Kramer (44.)

2-1 Frederik Gytkjær (46.)

Kampens bedste:

Lyngby Boldklub:
Marcel Rømer gider simpelthen ikke spille 1. division - det kunne en blind mand føle med sin stok. Anføreren gik forrest for hjemmeholdet med masser af saft og kraft i duellerne, og så viste Rømer tilmed tænder offensivt, hvad der ellers kun står skrevet med småt i midtbanespillerens ansættelseskontrakt. Flot præstation af 31-årige Rømer, og det samme leverede målmand Mads Kikkenborg, som hev flere fantastiske redninger op af lommen i bundgyseren og strålede om kap med pinsesolen.

AaB:
De sløje indsatser stod i kø for AaB, så hæderen som nordjydernes bedste mod Lyngby er så billigt til salg, at det dårligt kan betegnes som en egentlig hæder. Lucas Andersen diskede op med flere gode hjørnespark og indlæg i det hele taget, og meget mere skulle der ikke til for at se velspillende ud som AaB'er på en sløj, sløj eftermiddag i Lyngby. 

Kampens værste:
Pedro Ferreira blev flået ud efter 25 minutter, og han forlod banen - i øvrigt med et gult kort i bagagen - for at give plads til Louka Prip, så gæsterne kunne få et mere offensivt udtryk. Det er nemt at skyde på portugiseren, som absolut heller ikke var prangende, men pilen peger lige så meget på AaB-træner Oscar Hiljemark, der ramte fuldstændig skævt med sin opstilling og gameplan. Det var både på banen og på bænken, AaB fejlede i Lyngby.

Kampens detalje:
De fleste småbrødre ved, at man af og til må rydde op efter storebror. Denne søndag var det Frederik Gytkjær, der måtte redde familienavnets anseelse efter storebrors lidet flatterende indsats i Italien søndag. Christian Gytkjær nåede på en halv time for Monza i Serie A at misbruge et straffespark og derefter i det 97. minut selv at begå et, som Lecce scorede på og vandt 1-0. Frederik Gytkjær fik rettet op på tingene med en strålende indsats og et livsvigtigt mål mod AaB, og skal der nogensinde være en lejlighed for Lyngby-angriberen til at drille storebror, må det være i dag.