Video : Tipsbladet
Spil

Dagens Spilforslag: Mourinho jagter nr. 6

Sevilla er på udkig efter deres syvende trofæ i Europa League, mens Roma-træner Mourinho har kikkerten rettet mod sit sjette internationale trofæ

Roma-boss Jose Mourinho "respekterer" Sevillas træner Jose Luis Mendilibars påstand, at det spanske hold er favoritter i onsdagens Europa League-finale.

Sevilla, der har vundet rekord seks gange, har aldrig tabt en Europa League-finale, mens Mourinho har vundet alle fem europæiske slutrunder, han nogensinde har været involveret i.
"Historien spiller ikke. Min kollega mener noget andet, jeg har respekt for ham," sagde Mourinho.
"Han tror på, at historien gør Sevilla til favoritter, det respekterer jeg."
Han tilføjede: "Vi er i finalen, fordi vi fortjente at være det, de har en historie, som vi ikke har. For dem at spille finalen er en normal ting, for os er det en ekstraordinær begivenhed."
Vinderne af finalen i Budapests Puskas Arena vil spille i næste sæsons Champions League - deres eneste håb om at gøre det. Ingen af holdene kan slutte i top fire i deres liga, mens Sevilla - 11. pladsen i La Liga - kan gå glip af Europa helt.
Mourinho sagde: "Jeg har haft flere muligheder for at spille i europæiske konkurrencer, men Mendilibar er af samme generation som mig, med det samme hvide hår. Vi er på lige fod. Det er det samme for spillerne: Sevilla har mere erfaring, men vi har spillet sammen i to år."
I sidste uge sagde Mendilibar: "Jeg tror, at Sevilla vil være favoritter, da vi har vundet denne konkurrence seks gange. Nogle mennesker foretrækker at se på begge siders budgetter, andre ser på deres historie. Uanset hvordan du vil se på det, kan du se begge sider vinde det. Og jeg vil ikke give rabat på Sevilla. Jeg ser det 50-50."
Sevillas midtbanespiller Nemanja Gudelj sagde til Uefa: "Hvis nogen havde fortalt os i begyndelsen af sæsonen, at dette ville være tilfældet (Sevilla var i finalen), ville vi ikke rigtig have troet dem.
"Mendilibar skal have tak for det. Vi har forbedret vores overordnede spillestil, vi er begyndt at få bedre resultater, og vi er begyndt at spille på den måde, som Sevilla plejede at spille for et par år siden."
Roma-backen Leonardo Spinazzola er tilgængelig igen efter en muskelspænding, mens angriberne Stephan El Shaarawy og Paulo Dybala også burde være i form. Dybala er måske kun tilgængelig til at spille 20 eller 30 minutter, siger Mourinho.
Sevilla-angriberne Suso og Papu Gomez, der missede kampen mod Elche, trænede tilbage i denne uge.
Dommer Anthony Taylor leder et hold af engelske embedsmænd til kampen. Michael Oliver er den fjerde dommer og Stuart Attwell er videoassistentdommeren.